Noamüüjad jäid kiirustamise pärast oma kaubast ilma (1)

MÜÜGITÖÖ: Rumeenia ärimehed käisid oma Kuressaare müügiretkel nuge pakkumas kasiinos ja jalutasid seejärel Stanford Musicu poole. Foto: Irina Mägi

MÜÜGITÖÖ: Rumeenia ärimehed käisid oma Kuressaare müügiretkel nuge pakkumas kasiinos ja jalutasid seejärel Stanford Musicu poole. Foto: Irina Mägi

Eelmisel nädalal mitme kambaga Saaremaal noakomplekte müünud rumeenlasi tabas valus kaotus, kui politsei Pärnumaal kiiruseületamiselt tabatud kaubiku kinni pidas ja selles olnud suure köögiriistalaadungi hoiule võttis.

Rumeenlased kihutasid kolmapäeva hommikul Eesti numbrimärgiga Renault Trafficuga Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Häädemeeste vallas kiirusega 136 km/h. Lubatud kiirus on seal 90 km/h. Auto roolis oli 1980. aastal sündinud Rumeenia kodanik.

“Auto oli piltlikult öeldes maast laeni täis köögitarvikuid,” ütles Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinik Imre Veber.

Kuna politsei on pidanud Rumeenia kodanikega, kes inimesi erinevates Eestimaa paikades tülitavad ja nende rahu häirivad, viimasel ajal väga palju kokku puutuma, otsustati meest ja tema kaupa täpsemalt kontrollida.

Selgus, et osa kauba puhul võib tegemist olla kaubamärgi omaniku ainuõiguse rikkumisega ning köögitarvikud võeti politseisse hoiule, kuni selgub, kas tegemist on kaubamärgiõiguste rikkumisega. Hoiule võeti 560 komplekti nuge, 100 komplekti mitmesuguseid köögiriistu ja 24 komplekti potte. Kui nende toodete turuväärtus kokku arvutada, oli tegemist üsna hinnalise koormaga.

Üks nugade komplekt maksab ligikaudu 20 eurot, sama turuväärtusega on ka köögiriistade komplekt ja pottide komplekt maksab hinnanguliselt 50 eurot. Kokku on kaupa umbes 14 400 euro väärtuses.

Lubatud sõidukiiruse ületamise eest määrati mehele kiirmenetluse otsusega rahatrahv ja seejärel võis ta oma rendiautoga teekonda jätkata.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnul on oluline, et liiklusjärelevalve politseinikud pööraksid peatatud autode kontrollimisel tähelepanu lisaks sõiduki juhile ka muule. “Selleks, et riigis ebaseaduslikult viibivaid isikuid ja keelatud kaupa avastada, on oluline kontrollida ka teisi autos viibivaid isikuid ning ka veost,” selgitas ta.

Print Friendly, PDF & Email