Tiina Tang: kõik naised on võimelised ettevõtjad olema (1)

KULDNE JUUS 20: Krapsakale ja naerusele Tiina Tangule annavad energiat seda ettevõtmist vedada head inimesed, kes ta ümber. Foto: Tambet Allik

KULDNE JUUS 20: Krapsakale ja naerusele Tiina Tangule annavad energiat seda ettevõtmist vedada head inimesed, kes ta ümber. Foto: Tambet Allik

Kakskümmend kuldaväärt aastat Kuressaare ühte tuntumat juuksurisalongi Kuldne Juus vedanud Tiina Tang pole väsinud ei juuksuriametist ega ettevõtja olemast.

Kui rääkida naistest ettevõtluses, siis on Tiina Tangu arvates kõik naised võimelised ettevõtlusega tegelema. Ainult et jätkusuutlikkust on tema sõnutsi kergem hoida juhul, kui naine tegeleb ikkagi naiseliku alaga. “Siis aitab intuitsioon palju kaasa, mida teha ja kuidas teha,” arvab Kuldne Juus OÜ juhatuse liige.

Ettevõtte edu võti on kollektiiv

Kuldne Juus tähistas oma 20. sünnipäeva tegelikult juba 31. augustil. Siis peeti praeguste töötajatega sünnipäevapidu Muhu veinitalus. Tiina Tang tõdes, et nad oleksid tegelikult seda hea meelega suuremaltki tähistanud, aga kahjuks on elu üsna kalliks läinud. “Rahakott ei lubanud suuremalt tähistada,” põhjendas ta.

Palju kiidetud juuksurisalongiga alustas Tiina Tang kunagi koos Ruth Rahnikuga. “Kahekesi on julgem, nagu öeldakse,” selgitas ta.

Oma salongi mõte tuli aastaid tagasi, kui tollane teeninduskombinaat, mille alla kuulusid kõik Saaremaal töötavad juuksurid, parasjagu lagunema hakkas. Väga palju valikuid ei olnudki, tuli ise edasi liikuda.

“Ruthiga vadasime seda salongi kuusteist aastat,” sõnas Tang, lisades, et Ruth Rahnik on olnud talle hea sõber ja saatja. “Mina olin noor ja julge – võib-olla kohati liigagi –, tema aga vastupidi, vanem ja tasakaalukam, kes tihtipeale tõmbas minu liiga lennukad mõtted madalamale lendama,” meenutas Tang.

Hiljem töötas Rahnik salongis veel peaaegu neli aastat lihtsalt juuksurina, olles Tangu kinnitusel kolleegide tõeline lemmik oma hea tuju ja kuldsete kätega. Praegu on aga kätte jõudnud aeg, mil Ruth on otsustanud töötamisest loobuda ja pühendada kogu oma aja perele ja kodule.

Kuldne Juus on püsinud kõik need 20 aastat tänu oma töötajatele. “Ma olen mõelnud selle peale palju, mis see on, mis on meid Ruthiga motiveerinud seda kõike tegema, ja need ongi meie töötajad,” rääkis salongi juhataja.

Neljast juuksurist sai kaheksa

Tiina Tang nentis, et kui ikka ei oleks ühtehoidvat, töökat ja sõbralikku kollektiivi, siis ei oleks ka pikaealist ettevõtet. “Tänu sellele, et on head inimesed ümber, on ka energiat ja jaksu seda ettevõtmist vedada.”

Kui Kuldne Juus 1994. aastal salongi avas, oli neil tööl neli juuksurit ja kaks maniküürijat. Praegu on salongis tublisid töötajaid mõnevõrra rohkem: kaheksa juuksurit ja kaks maniküürijat-pediküürijat.

Tiina Tang ise kuulub samuti nende kaheksa mainitud juuksuri hulka. “See töö meeldib mulle väga, sellest ei tahaks kunagi loobuda,” kinnitas ta. Lisaks juuksuritele ja maniküürijatele-pediküürijatele on salongil ka oma tubli raamatupidaja.

Tiina Tang tunnistas, et kliente on nende salongil aastate jooksul olnud aukartust äratavalt palju. “On neid, kes käivad meil esimesest päevast tänaseni. On neid, kes on kolinud välismaale ja koju käima tulles leiavad meid alati üles,” märkis ta.

Just tänu headele püsiklientidele ja loomulikult ka uutele kundedele on Kuldse Juukse salongil tööd ja tegemist ikka jätkunud.

Print Friendly, PDF & Email