Piip ja Tuut lummavad, seekord mitte klounidena (1)

Homme etendub teatri Piip ja Tuut esituses Kuressaare linnateatris Anna Krogeruse näidend “Lummus”.

“Eks igaühel meist on mingisugused ihad ja salasoovid, mille poole püüdleme,” ütles lavastaja Marek Demjanov Kadi raadio “Keskpäevatunnis” antud intervjuus. Ta lisas, et vahel satume selle iha lummusesse, kuid samas tuleb sellest ka argipäeva tagasi tulla.

Selles loos on lummus negatiivse märgiga. Laval on värvikad tegelased ning puudutav lugu ühe poisi lapsepõlvest. “Tegelikult on see lugu ühe väikese poisi sirgumisest noormeheks, tema ümber toimub palju, nii naljakat kui ka kurba,” ütles lavastaja, kelle sõnul on sündmuste keskmes laps ja tema vaatenurk. “Meie vanematena ei tea ju, mida laps mõtleb ja tihti ka ei küsi. Meie elame oma elu ja teeme oma järeldused ja tahame, et laps kujuneks meie tahtmist mööda, aga kuidas laps seda näeb, sellest näitemäng räägibki.” Tema sõnul puudutab lavastuse temaatika meid kõiki. “Lummus” on lavalugu neile, kes tunnevad, et on täiskasvanud. See lugu tuletab meelde, et kõik me, täiskasvanud, jääme elu lõpuni lasteks.

Üles astub ka juba tuntud klounipaar Piip ja Tuut, kuid seekord mitte klounidena. Mängivad Haide Männamäe, Katrin Valkna, Venno Loosaar ja Toomas Tross. Kunstnik on Mae Kivilo.

Print Friendly, PDF & Email