Kuressaare linnateatris näeb aja puudutust

Juba sel reedel avatakse Kuressaare linnateatris kunstnik Tiina Ojaste maalide näitus. Ojaste on tuntust kogunud oma maalide suurepärase koloriidi, kütkestavuse ja väga hea tehnikaga.

Kunstnik selgitas, et maalide loomeprotsess võib kesta minuteid ja siis on see vaid ajahetke puudutus. On aga maale, mille lõplik valmimine võtab aasta või enamgi. Nõnda saab näha aega nüüd ja praegu kõrvuti ajahetkedega minevikust.

Näituse avamisele järgneb muusiku ja kirjaniku Toomas Kuteri soolokontsert. Kuressaares on Kuter olnud sagedane külaline ja ka seekord pakub ta valiku erinevate rahvaste kammerlauludest ja romanssidest. Solisti saadab klaveril Eesti muusikaakadeemia professor Helin Kapten.

Kontserdikava on Kuteri sõnutsi koostatud spetsiaalselt Kuressaare jaoks ja Tiina Ojaste näitust silmas pidades.

Viimasel ajal seob Ojastet ja Kuterit tihe loominguline koostöö. Hiljuti nägi ilmavalgust nende ühistööna valminud kunstikalender “Aja puudutus”. Aastaid 2015–2016 hõlmav erksavärviline kunstiteos kätkeb eneses Tiina Ojaste romantilisi maale ja Toomas Kuteri lihtsat, samas filosoofilise alltekstiga luulet.

Print Friendly, PDF & Email