SÜG-is loeti raamatuid ette (1)

LUGEDA ON TORE: SÜG-i 3.b klassi õpilased eile kooli raamatukogus ettelugemispäeva tähistamas. Esiplaanil Ingel Helena Mägi ja Maria Heleen Kald. Foto: Tambet Allik

LUGEDA ON TORE: SÜG-i 3.b klassi õpilased eile kooli raamatukogus ettelugemispäeva tähistamas. Esiplaanil Ingel Helena Mägi ja Maria Heleen Kald. Foto: Tambet Allik

Eile hommikupoolikul toimusid Saaremaa ühisgümnaasiumis emakeeletunnid raamatukogus, kus raamatukogu töötajad lugesid algklasside õpilastele ette uusi lasteraamatuid. Raamatukogu juhataja Iivi Vikati sõnul tähistati nii rahvusvahelist ettelugemispäeva, mis on 20. oktoobril. SÜG-is tehti seda juba 21. korda.

Selle aasta teema oli uute eesti lasteraamatute tutvustamine. Varasematel aastatel on raamatuid ette lugenud õpetajad ja õpilased. Nüüd tegid seda raamatukogu töötajad. Eesmärgiks oli võetud lugeda katkendeid võimalikult paljudest raamatukogusse jõudnud uudisteostest.

Raamatukogu juhataja arvas, et lastele meeldib raamatuid lugeda. Raamatukogus käiakse nii vahetundide ajal kui ka pärast tunde. “Uusi raamatuid ilmub päris palju ja ainuke piirang nende raamatukogusse soetamisel on raha,” ütles Vikat.

“Mina olen kindel, et paberraamat jääb. Õpikud võivad minna digisse, aga raamatud jäävad.”

Print Friendly, PDF & Email