Kolme Päeva Jooksul uus osavõturekord (1)

Reedest pühapäevani toimuva Kolme Päeva Jooksu põhidistantsile on eelregistreerunud 629 jooksjat, seega on loota uut osavõturekordit.

Jooksule on end registreerinud sportlased Eestist, Lätist, Venemaalt, Saksamaalt, Poolast ja Soomest, kokku 531 täiskasvanut, 98 noortejooksule startijat, 29 võistkonda ja 14 paari.

Jooksu peakorraldaja Tõnu Vaher ütles, et need arvud ei ole veel lõplikud, sest kindlasti on veel äraütlejaid ja ka uusi tulijaid. “Reede on tööpäev ja see saab inimestele takistuseks,” lausus ta, lisades, et uut osalejate rekordit võib siiski oodata ja esmakordselt on stardis esindatud Saksamaa.

Kuigi eelmise aasta võitja keenialane Ibrahim Mukunga ilmselt starti ei tule, võib Tõnu Vaheri sõnul oodata tõsist jooksmist võidu nimel ja konkurents peaks tulema tihe. Tema hinnangul on meeste favoriidid Kaupo Sasmin, Tõnu Lilleaid ja Ilja Nikolajev.

Kuna eelmisel aastal parima saarlasena viienda koha saanud Ando Õitspuu pole end tänavu jooksule registreerinud, siis peaks sellele tiitlile seekord pretendeerima Kalev Õisnurm. “Kuna tegu on aga ikkagi kolmepäevase võistlusega, siis võib ka Mairo Mändla väga tugev olla,” märkis Tõnu Vaher, lisades, et esikümne koht peaks meestele igati jõukohane olema. Naiste hulgast peaks saarlastest tugev konkureerija olema Annika Vaher.

41. korda toimuval võistlusel läbitakse kolme päevaga 42,195 km. Reedel joostakse Kuressaares ja linna lähiümbruses 10 km, laupäeval Sõrves 16,195 km ja pühapäeval Kuressaares ja linna lähiümbruses 16 km. Lisaks individuaal- ja võistkondlikule võistlusele on tänavu esmakordselt kavas paarisvõistlus.

Print Friendly, PDF & Email