Valitsus arutab avaliku alkoholijoomise keelamist (1)

Valitsus arutab täna korrakaitseseaduse muutmise eelnõu, mis näeb taas ette üldise keelu tarbida avalikus kohas alkoholi ja toidugruppi mittekuuluvat joovet tekitavaid aineid.

Alkohoolseid jooke võib tarbida kohas, kus seda müüakse kohapeal tarbimiseks, nagu toitlustusettevõttes, majutusettevõttes, etendusasutuses või rahvamajas, samuti avalikul üritusel või selle piiritletud alal, kus kohalik omavalitsus on lubanud alkohoolse joogi jaemüügi kohapeal tarbimiseks, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Samuti on jäetud kohalikule omavalitsusele õigus määrata kindlaks kohad, kus on alkoholi tarvitamine lubatud. Seejuures säilitatakse keeld tarvitada alkohoolseid jooke või lubada kohaliku omavalitsuse organitel alkohoolsete jookide tarvitamist laste ja tervise edendamisega seotud kohtades.

Tänavu 1. juulist on avalikus kohas alkoholi joomine reeglina lubatud eeldusel, et sellega ei häirita teisi inimesi. Mitmed omavalitsused on avalikus kohas alkoholi joomise aga ära keelanud, näiteks tohib Tallinnas avalikult alkoholi juua üksnes Toompeal ja Kadriorus presidendilossi läheduses.

Tervise Arengu Instituudi läbi viidud uuringu kohaselt taunib avalikus kohas alkoholi joomist 82 protsenti Eesti elanikest.

Ka Kuressaare linnavolikogu asub 23. oktoobri istungil arutama avalikes kohtades alkoholi tarbimise piiramist.

Linnavalitsuse poolt volikogule esitatava määruse eesmärk on “tagada tervisliku ning laste- ja noortesõbraliku linna väärtusi hindava poliitika jätkumine”.

Abilinnapea Madis Kallase sõnul soovib linnavalitsus avalikus kohas alkoholitarbimise keelustamist kogu haldusterritooriumil.

Print Friendly, PDF & Email