Saartel olnud vaid mõni kahjuhüvitusjuhtum

Elektrimüüja Elektrum on vähem kui poole aastaga hüvitanud kodutehnika kindlustusega oma klientidele juba üle 30 000 euro. Ettevõtte avalike suhete juhi Priit Pruuli sõnul tarbitakse Saare maakonnas Elektrumi müüdud elektrit ligi 2500 tarbimiskohas ning kahjujuhtumeid on saartel olnud vähe. “Kahjujuhtumeid on Saare- ja Hiiumaal tulnud hüvitada praegu õnneks vaid mõningatel juhtudel,” tunnistas ta.

Samas on november ja detsember olnud saartel tavaliselt kuud, mil tormid elektrivõrke puutumata ei jäta. Seejuures tasub Pruuli sõnul meeles pidada paari tõsiasja. Loodusõnnetustest tingitud kahjusid võrguettevõte ei hüvita ning elektriprobleemide tõttu rikki läinud kodumasinad garantiiremondi alla ei kuulu.

Elektrum Eesti juhatuse esimehe Raivo Videviku andmeil on kliendid pakutava kindlustuslahenduse väga hästi vastu võtnud: “Põhimõtteliselt on kindlustuse väärtuspakkumine praegu ainuke kriteerium, millega inimene saab oma kasu elektriturul pakutavate lahenduste hulgast reaalselt mõõta, millega ta saab käegakatsutavat kasu,” märkis ta.

Elektrum on oma klientidele appi tulles hüvitanud tänavu elektriprobleemide tõttu nende kodutehnikale tekitatud kahjusid enam kui 30 000 euro ulatuses. Kõige enam on kahjustusi tekitanud äike, mille süüks võib panna 65% juhtumitest, aga samuti pingekõikumised elektrivõrgus.

Hüvitise saanud kliente on olnud kõigis maakondades, kõige enam juhtumeid on esinenud Harjumaal. Kõige sagedamini on kehva pingekvaliteedi või äikese tõttu kannatada saanud ruuterid ja digiboksid, samuti televiisorid ja arvutid.

Print Friendly, PDF & Email