Timmu Kõrge täitis oma unistuse

LÕPUKS OMETI: Timmu Kõrge (paremal) ja Erki Pints tõusid laupäeval Saaremaa ralli võitjatena poodiumile. Foto: Raul Vinni

LÕPUKS OMETI: Timmu Kõrge (paremal) ja Erki Pints tõusid laupäeval Saaremaa ralli võitjatena poodiumile. Foto: Raul Vinni

Kuigi kogu Saaremaa ralli võistlust kontrollinud Timmu Kõrge ja Erki Pints tegid viimasel Kaugatoma katsel spinni, õnnestus neil oma liidrikoht säilitada ning edestada Siim Plangit ja Marek Sarapuud 11,4 sekundiga ning rallipaari Aleksei Lukjanuk – Aleksei Arnautov 18,8 sekundiga.

“Viimasele katsele läksime võitu vormistama, aga sellest tuli see, et elasime üle kogu ralli jubedaima olukorra,” tunnistas Timmu Kõrge. “Tegime katse alguses täishoo pealt spinni, kuid, jumal tänatud, jäime tee peale ja mootor töötas edasi.

Saime õnneks edasi panna, kuid ma arvan, et sel hetkel autos kõik elu seisis. Nüüd on ikka täitsa vaikus hinges sees.”

Reedel sõidetud kolme katsega liidriohjad haaranud Timmu Kõrge ja Erki Pints edestasid laupäeval viienda katse järel Aleksei Lukjanuki ja Aleksei Arnautovit 5,6 ning Siim Plangit ja Marek Sarapuud 8 sekundiga.

Aleksei Lukjanuk nägi siiski veel võimalust Timmu Kõrget püüda. Lukjanuk tõdes, et kõik sõltub sellest, kuidas ta ise ja kuidas peakonkurent sõidab. Järgnevalt saarlaste edu vaid suurenes ja enne viimast katset oli see juba 11,2 sekundit.

Plangi ja Sarapuu kaotasid 14,7 sekundit.

Viimase katse võitsid aga Plangi ja Sarapuu, saarlased said neljanda aja, kaotades neile 3,3 sekundit. Rajalt välja sõitnud venelased said aga 10,9-sekundilise kaotusega hoopis kaheksanda koha. Kõrgele ja Pintsile tagas sündmuste selline käik ralli üldvõidu.

“Jumal tänatud!” ohkas Timmu Kõrge. “Sain nüüd ka Saaremaa ralli võitjate väärikasse seltskonda. Sellest on üks Saaremaa poiss unistanud, kui kaela kandma hakkas, ja viimased 20 aastat küll on selle võidu nimel elatud.”

Timmu Kõrge tunnistas, et kuna teda peeti favoriidiks, tekitas võitmiskohustus talle lisapingeid. “Meedia oli nii palju kära tekitanud ja mõtlesin, et kui me nüüd ka seda võitu ära ei vormista, siis pole muud teha, kui ujuda naabersaarele ja sinna peitu jääda,” lausus rallipiloot.

Samas annab võit Timmu Kõrge sõnul neile indu jätkata ja vahepeal tekkinud loobumismõtted on selleks korraks unustatud. “Püüame omalt poolt teha kõik, et saaksime jätkata,” märkis ta.

“Eks me püüame nüüd Eestist väljapoole ka vaadata. Paneme programmi kokku ja hakkame vajalikke inimesi läbi käima. On kaks võimalust: kas sõita osaliselt MM-etappe, kus oleks kolm etappi reaalne, või teha viis ERC-etappi, mis oleks miinimumprogramm.”

Kõrge ja Pints on ka tänavused Eesti autoralli meistrid EMV1-klassis ehk neljaveoliste autode klassis, mille hulka ei kuulu WRC- ega N4-klassi ja rahvusliku rühma autod.

N4-klassis said Reiko Lempu ja Andre Rahumeel kuuenda koha, kaotades esikoha saanud Siim Plangile ja Marek Sarapuule 6.35,3.

Print Friendly, PDF & Email