Erakondade esinumbrid oma staatust ei kinnita (3)

Foto: Sander Ilvest

Foto: Sander Ilvest

Sel nädalal väljapaisatud nimed, kes olevat kevadistel riigikogu valimistel Hiiu, Lääne ja Saaremaa esinumbrid, väga suure hurraaga oma esinumbri staatust ei kinnita.

Eesti Päevalehe info järgi on 1. märtsi valimistel võimalikud esinumbrid Keskerakonnal Enn Eesmaa, Reformierakonnal Kalle Laanet, IRL-il Anvar Samost ja SDE-l Hannes Hanso (fotol).

Neist ka erakonna poolt kinnitatud on ainult Enn Eesmaa. Hiljuti puhkuselt naasnud Hannes Hanso ütles eile Saarte Häälele, et tema esinumbri koht on üsna tõenäoline tõesti. SDE-s on selline kord, et esmalt valitakse kandidaadid ringkondadesse ja seejärel otsustatakse ringkonna sees, kes saab esinumbriks.

IRL-i esinumbri Anvar Samosti staatust partei peakontorist ei kinnitatud. Öeldi, et nimekirjad on alles koostamisel ja seega ka esinumbrid lahtised.

Suurima üllatuse EPL-i valikutest pakkus Reformierakonna esinumbriks tõstetud Kalle Laanet. Laanet ise ütles, et tegemist on tõesti vaid spekulatsioonidega.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Kristen Michal ütles kommentaariks, et praegu on kindel vaid see, et kogu erakonna esinumber on peaminister Taavi Rõivas. Ülejäänud nimed ja numbrid selguvad järgmisel kuul.

Spekulatsioone selle kohta, et Laaneti esinumbriks tõstmine on solvanud Jaanus Tamkivi ja et Urve Tiidus suunatakse hoopis mandrile, nimetas Michal poetagusteks juttudeks. “Täna võin kinnitada, et meeskonnana teevad head tööd kõik kolm Saaremaa esindajat ja jutud solvumisest või sellest, kes on ilusam, jäägu poetagustele rääkijatele. Neis pole sisu,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email