Saaremaal sõidab taksot naine suure musta džiibiga (16)

NURGA TAGA: Postkontori ees Liina Pintsi taksole kohta ei ole, kuid teda see ei morjenda. Foto: Raul Vinni

NURGA TAGA: Postkontori ees Liina Pintsi taksole kohta ei ole, kuid teda see ei morjenda. Foto: Raul Vinni

Juba mõned kuud on Saaremaal olnud võimalik tellida endale takso mobiilirakenduse Taxify kaudu. Need kes seda teinud on, teavad, et ukse ette ei sõida mitte tavaline sõiduauto, vaid tõeline must elukas.

FIE-na taksot sõitev Liina Pints ütles Saarte Häälele, et tal oli niikuinii plaanis endale maastur soetada ja nii ta mõtleski, et miks mitte sellega ka taksoteenust pakkuda. “Ega ma kade ole, lasen teistel ka oma ilusas autos sõita,” muigas Pints.

Maasturi kohta on Pints saanud vaid positiivset tagasisidet. “Üks vanem inimene ütles, issand, ta pole elus saanud nii suure autoga sõita,” meenutas Pints rahulolevat klienti. Ta lisas, et kuigi tema tariif on kõrgem kui teistel Kuressaare taksojuhtidel, ei ole keegi seni protesteerinud. “Kliendid näevad Taxifyst hinda enne tellimist,” selgitas Pints.

Liina Pints lisas, et teised taksojuhid näevad temas tugevat konkurenti ja lähedale ei tule. Tema tunneb heameelt, et tema takso sunnib ka konkurente oma autosid uuemate vastu vahetama, mis tuleb kasuks eelkõige klientidele, kelle valikuvõimalus suureneb.

Džiibi võimeid ei ole Liina Pintsil tulnud veel tõsiselt proovile panna, kuigi maateedel on sõita palju tulnud. Ilmselt tulevad džiibi eelised esile just talvel, märkis Pints.

Taksojuhi koolituse läbis Liina Pints veebruaris ja musta värvi 2007. aasta Nissan Pathfinderi ostis suve algul. 10. juunil sai temast FIE ja pärast vajalike paberite kordaajamist alustaski ta taksoteenuse osutamist. Esialgu proovis Liina Pints liituda ka Saare Taksoga, kuid sealt öeldud talle, et taksoturg on juba täis. Nii tuligi otsus FIE-ks hakata.

Pintsi ei pane eriti muretsema ka see, et varsti peaksid taksoturule tulema elektriautod. “Eks siis paistab, mis saab,” tõdes ta lakooniliselt.

Tööd teeb Liina Pints just siis, kui tal tuju tuleb ning kooli ja pere kõrvalt aega on. Liina õpib Kuressaare kolledžis turismi- ja toitlustuskorraldust.

Ta selgitas, et nutirakendus Taxify teeb nii tema kui ka klientide elu väga lihtsaks. Viimased näevad, kus ta parajasti asub, mis hinda küsib ja millal kohale peaks jõudma. Juhul, kui Pints otsustab aga töö lõpetada, vajutab ta lihtsalt nupule ning Taxify kaudu talle tellimusi enam ei laeku.

Tööd on rohkem nädalavahetustel, rääkis Liina Pints, kuid lisas, et hommikul kuuest ta peolisi koju ei sõiduta. “Võin nad baari viia, kui nad on kained, aga ära ma sealt neid ei too,” muigas ta.

Pints lisas, et saarlaste seas Taxify veel nii populaarne pole ja tellimusi tuleb ka tavalise kõnena, kuid mandriinimesed kutsuvad teda peamiselt ikka Taxify (mis on saarlaste Markus ja Martin Villigu loodud) kaudu välja. Pintsi teada ükski teine taksojuht Kuressaares Taxifyd ei kasuta.

Print Friendly, PDF & Email