Algab valla kultuurihooaeg

23. septembril kogunesid Aste klubisse Kaarma valla kultuuriümarlauale ringijuhid ja valla kultuurikorraldajad. Ümarlaua eesmärk oli meeldivalt töises meeleolus teha plaane uueks hooajaks ja vaadata tagasi juba tehtule.

Kõigepealt said meie ringijuhendajad tänatud tehtud töö ja panuse eest valla kultuuriellu. Eraldi tänasin neid ka selle eest, et nad on mind nii armsalt omaks võtnud ja meie koostöö on igati sujunud. 2014. aasta on meie valla taidlejatele olnud väga esinemisterohke, on avatud maju ja olnud võimalus näidata end mitmesugustel üritustel. Selle aasta märksõna on kindlasti olnud ka laulu-ja tantsupidu “Aja Puudutus. Puudutuse aeg”, mis kindlasti puudutas lähemalt või kaugemalt meid kõiki.

Uue hooaja märksõnad on kindlasti meie ringide juubeliüritused. Nasva naisansambel Sireenid saab novembris 20, Kaarma Kargusel on 2015. a aprillis 30. sünnipäev ja neist aastaist 20 on rühma juhendaja olnud Kai Kiik. Need on sündmused, mille üle saab vaid uhkust tunda.

Sellest hooajast saab suurema hoo sisse käsitööring Heli Õuna juhendamisel, lisandub kord kuus Eikla klubis alustav käsitööring ja Nasva klubis saab kord kvartalis osaleda käsitöö õpitoas. Suurem hoog on ka bändikoolil Ain Kiviloo juhendamisel, mis laieneb lisaks Astele ka Nasva klubisse. Nasva klubis alustab bändikool kahe grupiga: lapsed ja täiskasvanud.

Uued majad ja uued ringid. Nasva klubis tegutsevad juba laste muusikaring, laste tervisering, jõu- ja liikumistreening. Alustab teatriring. Eikla klubis käib koos teatriring, lisaks kord nädalas toimuvale käsitööringile on soov alustada seal hiljemalt novembris lasteringiga. Ringiplaanid ei ole kindlasti veel lõplikud ja me otsime oma klubidesse uut tegevust ja tegutsejaid kogu aeg.

Jooksvat infot ringitegevuse ja juhendajate kohta leiate kindlasti Kaarma Elust, valla kodulehelt ja klubide Facebooki lehelt.

Soovin, et meie ringid, nii uued kui ka vanad, annaksid põhjust kodust välja tulla ja saavad endale rohkesti uusi liikmeid!

Pille Mägi
Kaarma valla arengu sihtasutuse tegevjuht


Käsitööd näitusele!

25. oktoobril toimub taas üle Eesti käsitöökodade päev, mille ellukutsuja on Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit. Selle aasta teema on “Meistrite aasta”.

Selleks, et saaksime oma kodukandi meistrite töid vaadata, palume kõigil meistritel tuua oma kaunid tööd näitusele. Näituse sätime üles 23. oktoobril kl 12-st alates.

Käsitöökoda on Aste klubis avatud laupäeval, 25. oktoobril kl 12–15, kuhu on oodatud kõik huvilised. Lisaks näituse vaatamisele saab meistritelt ka õppida.

Triino Lest
Aste klubi juhataja

Print Friendly, PDF & Email