Karujärve rattamaratoni võitis Tanel Kangert

ÄSSAD KOOS: Tanel Kangert, Reimo Nook ja Rein Taaramäe panevad paika sõidutaktika. Foto: Irina Mägi

ÄSSAD KOOS: Tanel Kangert, Reimo Nook ja Rein Taaramäe panevad paika sõidutaktika. Foto: Irina Mägi

Nagu eelmiselgi aastal oli ka tänavu Karujärve rattamaratoni ülekaalukas võitja Astana profiklubi rattur Tanel Kangert.

Tanel Kangert läbis 49 km pikkuse võistlusmaa ajaga 1.38.09. Teise koha saanud Erki Pütsep (RedBike) sai aja 1.45.56 ja Rein Taaramäe (RTR) 1.46.08.

Teist aastat järjest võidu võtnud Tanel Kangert ütles, et kuigi lubas kõigile seekord mitte kihutada, siis paraku tuli välja, et ta valetas. “Hasart tuli jälle sisse,” tunnistas praegune Eesti esirattur. “Mulle on selline krossitamine ja metsa vahel kihutamine ilmselt nii meeldiv tegevus, et pidin täiega panema, ja eks ma rohkem iseendaga täna võidu sõitsin.”

Konkurendid suutsid Tanel Kangerti tempos püsida vaid esimestel kilomeetritel, siis läks Kangert oma teed. Rattaäss tunnistas, et ega mingit otsustavat minekut olnudki. “Esimene kord, kui saime metsateele, läksin oma tempos ja vaatasin, et mul oleks lõbus ja piisavalt pingutamist,” rääkis Kangert. Ta lisas, et päris algul ei tahtnud endast kohe kõike välja panna, kuid siis lasi sellise hea tempoga lõpuni välja ja edumaa jälitajate ees muudkui kasvas.

“See, mis Tanel korraldas, oli hullumeelsus!” tõdes parima saarlasena neljanda koha saanud Reimo Nook. “Ma olin Reinu [Taaramäe] taga kuuendal positsioonil, kui ta hoo üles võttis. Teised jäid kohe maha. Klassivahe on meeletu, aga tagant olid kõik kadunud.”

Reimo Nook läbis 49 km pikkuse võistlusmaa 1.47.16-ga, kaotades teise koha saanud Erki Pütsepale 1.20 ja kolmandana lõpetanud Rein Taaramäele 1.08.

“Neljas koht on maksimum ja siin pole midagi rääkida,” tunnistas Reimo Nook, kelle sõnul olnuks tippkonkurentsis paremat raske tahta. “Poleks Markkul [Ainsalu] kumm läinud ja Silver [Schultz] “nälga jäänud”, poleks ma esikuuikus olnudki ja neljanda koha saamisel oli mul ikka kõvasti õnne.”

Saarlastest järgnesid talle Matis Sikk ajaga 1.51.33 ja Kaspar Neemesto 1.51.35-ga. “Teised polnud täna konkurentsis,” märkis Reimo Nook. “Oleks Mihkel [Räim] olnud, oleks pähe saanud, samas oleks Patrick [Lauk] ka tugevam olnud, kuid tal oli tsüklokrossi ratas ja sellega poleks midagi teinud.”

Tanel Kangert tunnistas, et võit ei olnudki tema peamine eesmärk ja ta soovis vaid, et keegi “omaküla poistest” – kas siis tema ise, Taaramäe või Silver Schultz – võidaks, ja nii ka läks.

“Võita on muidugi alati meeldiv, sest ega mul sel aastal rohkem võite pole, ja siin oli viimane šanss,” rääkis rattur, kes ei välistanud võimalust, et ka järgmisel aastal stardis on, kui võistlusprogramm seda lubab.

Pikemale võistlusmaale startis kokku 220 ratturit. Lühemale, 20 km pikkusele distantsile startis 114 võistlejat ja 9 matkajat. Kiiremad olid Rainer Kukk Haiba spordiklubist (38.01), Indra Kutser Raplamaa Komost (38.01) ja Rait Ärm Porter Racingust (38.01).

Print Friendly, PDF & Email