Kaarma volikogu esimees: Pähklimetsale tuleb lahendus leida (19)

Kaarma vallas juba üsna pikka aega kestnud vastasseis vallavalitsuse ja Pähklimetsa tee elanike vahel on Kaarma vallavolikogu esimehe Urmas Lehtsalu sõnul kahetsusväärne.

Elanikud ei ole rahul, et nende majade lähedusest hakkab seoses Kudjape asula taha metsa rajatud puiduladustusplatsiga mööda voorima suurem autode vool. Vald on teinud arendajaga kompromissi ja plaanib kiiruspiiranguid, elanikud sellega nõus ei ole. Urmas Lehtsalu märkis, et nii nagu maavanemgi on öelnud, oleks olnud tõesti ehk mõistlik algatada puiduladustusplatsi tarvis detailplaneering.

Vallavalitsus seda võimalust ei kasutanud ja otsustas protsessi menetleda planeeringuta. Hiljem, kui plats valmis, selgus, et arendaja oli ehitanud platsi suurema, kui nende algselt esitatud andmed lubasid. Samuti oli ehitust alustatud vastavat teatist esitamata.

Volikogu esimees avaldas arvamust, et ehk oleks volinike peas n-ö lamp põlema löönud juhul, kui arendaja oleks oma taotlustes esitanud platsi tegelikule mahule vastavad andmed ja protsess oleks edasi läinud detailplaneeringu koostamisega.

Urmas Lehtsalu sõnul tuleb leida mingi lahendus, mis sobiks nii vallale kui ka elanikele.

Print Friendly, PDF & Email