Internet kui inimõigus (1)

Kes oleks veel paar-kolmkümmend aastat tagasi ette kujutanud, et saab paljud igapäevatoimetused tehtud vaid peopesasuuruse telefoni abil – võib saata kirju, maksta makse, parkida, vaadata jalgpalliülekannet, kuulata oma lemmikmuusikat, vahetada sõbraga mõtteid tema uusima video üle…

Internetist räägitakse ja kirjutatakse kui inimõigusest – paljud meist ei kujuta oma elu selleta enam ettegi. Ja kui siis oma õiguses kindel eestlane mõnda IT alal vähem arenenud riiki satub, on hädaldada põhjust küll ja küll. Mismoodi ei saa interneti teel makset teha? Kuidas võtab pangas konto avamine aega kaks nädalat? Kas teil siis meiliaadressi polegi?

Statistikaameti andmeil on ligi 83 protsendil Saare maakonna leibkondadest internetiühendus. See näitaja võiks aga veelgi suurem olla. Samas leidub ka Saaremaal kuuldavasti neid peresid, kus kodus on võimalus küll internetti kasutada, ent puudub arvuti, millega seda teha. Aga rüperaalide ja tahvelarvutitega varustatud lastel-lastelastel ja teistel külalistel on pakutava võimaluse üle kindlasti hea meel.

Print Friendly, PDF & Email