20 aastat, 25 laeva ja 2200 töötajat

PrintSel nädalal täitus Saaremaa Laevakompaniil (SLK) 20 aastat avalikku liinivedu mandri ja saarte vahel. Selle aja jooksul on laevakompanii egiidi all merd sõitnud 25 parvlaeva ja firmast tööd saanud 2200 inimest.

Nõnda on nii saarte elanikud kui ka külalised saanud üle mere saartele ja saartelt mandrile. Kahe tegusa dekaadi jooksul on mööda Väinamerd SLK kaitsva tiiva all rühkinud terve rida “neiukesi”, “saari” ja muid kenasid “mereäärseid kohti”: Alma, Reet, Katrin, Ahelaid, Vohilaid, Harilaid, Kõrgelaid, Hiiumaa 2, Tehumardi, Koguva, Vormsi, Kloogarand, Koplirand, Vardo, Regula, Ofelia, Scania, Viire, St. Ola, Vironia, Aegna, Muhumaa, Saaremaa, Hiiumaa, Runö.

Viis inimest on SLK-s töötanud 22 aastat, kaks tublit tegijat 21 aastat ja 12 inimest sama kaua, kui laevandus saarte ja mandri vahel on SLK kätes olnud. Igaühel neist on oma lugu kõnelda.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email