Kultuurihoidjad

Seda, et raamatukogu ei ole üksnes ruum raamatuid täis riiulitega, teab ilmselt iga lugemishuviline, kes aeg-ajalt üle raamatukogu läve astub.

See on koht, kus lisaks lemmikautorite loomingu, koolis kohustuslike teoste ja uudiskirjanduse laenutamisele ning ajalehtede-ajakirjade lugemisele saab ka vahetada mõtteid kohaliku elu-olu ja ilmaasjade üle. Või küsida nõu või osaleda toredatel üritustel.

Maal, kus kultuuriüritusi, meelelahutust ja muid vaba aja sisustamise võimalusi on ehk raskem leida kui linnas, on raamatukogu üks kohaliku elu keskpunkte. Ühe, vahel lausa mitme valla peale. Selles aga, et raamatukogu oleks mõnus, õdus ja põnev koht, on väga oluline roll just raamatukoguhoidjal.

Raamatukoguhoidja peab armastama nii raamatuid kui ka inimesi. Hea, kui ta suudab süstida lugemishuvi ka neisse, kes seda kodunt kaasa saanud ei ole. Kõige parem, kui selle huvi saab tekitada juba varakult, lapseeas.

Meie maakonna parimaks maaraamatukoguhoidjaks valisid kolleegid maaraamatukogudest ja Kuressaares asuva keskkogu töötajad tänavu Orisaare raamatukoguhoidja Marlin Pärna. Öeldakse, et on hea, kui inimese amet on ka tema kutsumus. Kaheksandat aastat Orissaare raamatukogu lastetoas töötava Marlin Pärna puhul see nii ilmselt ongi.

Print Friendly, PDF & Email