Laevakompanii vaidlustas riigihanke tulemuse

Saaremaa Laevakompanii (SLK) otsustas vaidlustada Rohuküla–Heltermaa ja Kuivastu–Virtsu liinile vedaja leidmise riigihanke mittekvalifitseerimise otsuse.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul otsustati hanke mittekvalifitseerimise tulemus vaidlustada pärast põhjalikku dokumentide analüüsimist, sest leiti, et mittekvalifitseerimise peamised põhjused olid juriidilist ja administratiivset laadi, mitte seotud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi seatud hanketingimuste sisulise mittetäitmisega.

“SLK on teinud aastaid tööd selle nimel, et parvlaevateenuse kvaliteet paraneks, ja me ei pea õigeks seada ohtu parvlaevateenuse jätkumist või võimalikku kvaliteedilangust, mis võiks olla tingitud bürokraatlikest takistustest,” kinnitas Rihvk.

Ta lisas, et SLK usub omapoolse pakkumise realistlikkusse ja selle vastavusse varem esitatud nõudmistele, kuid see kuulutati mittekõlblikuks suuresti bürokraatlike, mitte sisuliste argumentide tõttu.

Vaatamata eelmise hanketulemuse vaidlustamisele esitas SLK eile ka uue pakkumuse, mis on kindlasti konkurentsivõimeline.

“Oleme korduvalt juhtinud nii vastavate ametkondade kui ka avalikkuse tähelepanu riskidele ja võimalikele ohtudele, mis kaasnevad parvlaevade hankimisel kiirustades ja iga hinna eest. Arvame jätkuvalt, et riik ei peaks võtma liialt suuri kohustusi ja riske vaid hetkeliste populaarsete otsuste nimel, kuigi turul on konkurentsivõimeline ja kvaliteetne teenusepakkuja olemas,” lausus Tõnis Rihvk.

Print Friendly, PDF & Email