Eesti Energia juhiks võib saada Saaremaa lambakasvataja (5)

Hando SutterEesti Ekspress kirjutas eile, et Eesti Energia uueks juhatajaks valitakse Hando Sutter (fotol), kes on muuhulgas Eesti suuremate lambakasvatusettevõtete hulka kuuluva Saaremaa Ökoküla omanik.

Ekspressi väitel on elektribörsil Nord Pool Baltimaade ja Vene turu juhina töötav Hando Sutter juba uueks juhatajaks valitud, ent veel ei ole selge, millal tema nimi ametlikult välja hõigatakse.

Eesti Energia nõukogu esimees Erkki Raasuke lükkas aga eile hommikul info Sutteri valimisest ümber ja rõhutas, et enne nõukogu koosolekut ei saa ta kommenteerida, kas Sutteri kohta avaldatud väite puhul on tegemist info lekitamise või oletuste avaldamisega.

Hando Sutterile kuuluv Saaremaa Ökoküla on asutatud 1999. aastal eesmärgiga luua mahepõllumajanduse, turismi ning rannaalade keskkonna taastamise ja hooldamise kaudu Saaremaa läänerannikul piirkond, mis meenutaks kunagist rannaküla. Praegu on Saaremaa Ökokülaga seotud ettevõtetel umbes poolteistsada šoti mägiveist ja 2000 lammast, keda karjatatakse Lääne-Saaremaa kaitsealadel. Möödunud aasta lõpul lõi Hando Sutter aktiivselt kaasa võitluses poollooduslike koosluste hooldajate huvide eest.

Saaremaaga on tihedad sidemed ka septembri algul Eesti Energia nõukogu esimeheks valitud Erkki Raasukesel, kes osaleb Leisi valla eelarve- ja majanduskomisjoni töös ja on Soela sadama blogi püsiautor. Lisaks on Raasuke Soela sadama seltsi juhatuse liige. Sadama seltsi juhatusse kuulub ka Pammana poolsaare külade külavanem Urmas Metsamaa, kes on piirkonna elanike kõneisik vaidluses Endel Siffi kavandatud Saaremaa ja Hiiumaa vahelise suure meretuulepargi vastu.

Print Friendly, PDF & Email