Mihklilaadal käis üle 100 huvilise

MAARJALT MAITSVAIM SEENEHOIDIS: Seenehoidise konkursi võitjale Maarja Nõmmele andis auhinna üle Mihkli talumuuseumi juhataja Tiina Ojala (paremal). Päevajuhi rollis oli Viki küla mees Madis Viilu. Foto: Irina Mägi

MAARJALT MAITSVAIM SEENEHOIDIS: Seenehoidise konkursi võitjale Maarja Nõmmele andis auhinna üle Mihkli talumuuseumi juhataja Tiina Ojala (paremal). Päevajuhi rollis oli Viki küla mees Madis Viilu. Foto: Irina Mägi

Laupäeva ennelõunal võõrustas Mihkli talumuuseumi pere enam kui sadat huvilist, kes tulid osa saama mihklilaadast ja puisniitude väliseminarist.

Talunikud pakkusid omavalmistatud tooteid, seenehoidiste konkursil selgitati võitja, uudistati marjanäitust ja loodusteadlased andsid põhjaliku ülevaate puisniitudest.

Mihkli talumuuseumi perenaine Tiina Ojala hindas päeva kordaläinuks, öeldes, et osalejaid oli nii lähedalt kui ka kaugemalt. “Toimus ka õnneloos. Auhinnad panid välja kohalikud talunikud, Saaremaa muuseum ja keskkonnaamet.

Seenehoidiste konkursi võitis Maarja Nõmm. Triin Reitalu ja Tõnu Talvi tegid puisniitude seminaril ettekande ja pärast tutvustasime huvilistele talumuuseumi puisniitu,” rääkis Ojala.

Marjanäituse eksponaadid olid kohalikest metsamarjadest. Tänavune marja-aasta on üsnagi rikkalik. Seda võisid kogeda ka näitusekülastajad. Maris Sepp keskkonnaametist ja Tiina Ojala talumuuseumist olid näituselauale toonud pihlaka-, türnpuu-, paakspuu- ja kuslapuumarjad. Veel võisid inimesed uudistada ussilakka ja teisi vähemtuntud taimi.

“Mihklipäeva aukodanikud lambad olid ka esindatud, samuti üks küülik. Loomade vastu tundsid erilist huvi lapsed. Kuressaarest oli kohale tulnud sepp Jarek Paju, kelle tööoskusi said huvilised samuti imetleda ja ka ise sepaselli rolli katsetada,” kõneles Ojala.

Tänavusest turismisuvest kokkuvõtet tehes ütles Tiina Ojala, et külalisi jagus. Võib-olla oli neid mullusest kübeke vähem, aga kurta pole põhjust.

Print Friendly, PDF & Email