Kõljala õunalaadal valiti ka parim hoidis ja kook

ÕUNAMAHLA DEGUSTEERIMAS: Esiplaanil Helgi Müür Torgu vallast, Virve Männik Salme vallast, Linda Lätt Haeskast ja Külli Ottis Salme vallast. Foto: Irina Mägi

ÕUNAMAHLA DEGUSTEERIMAS: Esiplaanil Helgi Müür Torgu vallast, Virve Männik Salme vallast, Linda Lätt Haeskast ja Külli Ottis Salme vallast. Foto: Irina Mägi

Laupäeval Kõljala külaplatsil toimunud õunalaadal käis üle kahesaja inimese. “Võime igati rahule jääda,” ütles laada üks korraldajaid, Kõljala külaseltsi Kevadine eestvedaja Silje Vaik, lisades, et tänavu läks paremini kui mullu.

Õunalaada traditsioonilisel õppepäeval rääkis tunnustatud taimekasvatuskonsulent Veeve Kaasik uuematest ja vanematest õunasortidest ning koos Pihtla valla Liiva küla Kullamäe talu peremehe Kalev Treiga näitasid nad, kuidas puid lõigata.

Muidugi võis laadal igasuguseid õunamahlu degusteerida. Erinevaid segumahlasid oli palju, üks neist näiteks õuna-punase peedi mahl. Valiti ka parim õunahoidis ja -kook. Reet Viira rääkis avatud aedade konkursist ning, nagu ikka, oli edukas laadaloterii, mille piletid said üsna kiiresti otsa ja mille tulu läheb külaseltsile. Müüdi talutoodangut, sibulaid, küüslauku, kapsast jm.

Meelelahutuse eest hoolitsesid Pihtla valla rahvatantsijad ja Kaali lasteaialapsed. Lõõtsa mängis Raimo Kald.

Laadal käinud Pihtla vallasekretär Riina Allik ütles, et laat oli tore, rahvast päris palju ja müüjaid oleks võinud isegi rohkem olla. Esmakordselt õunalaadale sattunud Virve Männik Salme vallast arvas, et tegu on vahva ettevõtmisega. “Mulle meeldis just see, kuidas õuntest ja õunakasvatusest räägiti, see oli väga põhjalikult ette valmistatud,” märkis Männik.

Print Friendly, PDF & Email