Karl Kirst võitis noorkündjate arvestuses teise koha (1)

Foto: Egon Ligi

Foto: Egon Ligi

Lõppenud nädalavahetusel Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppetalu maadel peetud Eesti künnimeistrivõistlustel sai Valjala noormees Karl Kirst (fotol paremal) noorkündjate klassis teise koha, mis on saarlaste parim koht künnivõistluste ajaloos.

Alates esimesest kursusest ja juba neli korda künnivõistlustel Olustvere kooli esindanud Karl Kirst ütles, et sel aastal oli konkurents tihedam ja tase kõrgem kui varasematel aastatel ning teine koht tuli pigem meeldiva üllatusena kui pettumusena. Kahel eelneval aastal kolmanda koha saavutanud Karli sõnul treenis ta võistlusteks kaks nädalat ja ehkki ta treeningute ajal endale kõrget kohta ennustada ei julgenud, kukkus võistlus välja igati korralikult.

“Lõpuga olin ma väga rahul, põhikünd oli ka kena, aga algus läks loodetust kehvemini,” rääkis Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli viimasel kursusel õppiv Karl Kirst. Noorkündjate arvestuses tuli sel aastal võitjaks Sander Martins Põltsamaa ametikoolist (184 punkti), Karl Kirstu kogutud 180 punkti tõid talle teise koha.

Karli juhendaja Elmut Lehiste sõnul lootis tema Karlilt siiski esikohta, kuid on rahul ka teise kohaga. “Karlil on kindlasti võimalik osaleda ka järgmisel aastal, aga siis tuleb seda muidugi teha juba oma kuludega või sponsorite toel,” märkis juhendaja.

1998. aastast künnivõistluste korraldamisel osalenud Lehiste sõnul olid vennad Kirstud künnivõistlustel esimesed saarlased ning vähemalt enne tema pensionile minekut jäävad ilmselt ka viimasteks. Alates 2011. aastast on saarlased künnivõistlustel saavutanud noorkündjate klassis neli auhinnalist kohta: Tanel Kirst ühe kolmanda koha ja Karl Kirst kaks kolmandat ja ühe teise koha.

Print Friendly, PDF & Email