20 aastat KATASTROOFIST (1)

MÄLESTAME: Üks Estoniale pühendatud mälestusmärk asub Ninase pangal. Foto: Irina Mägi

MÄLESTAME: Üks Estoniale pühendatud mälestusmärk asub Ninase pangal. Foto: Irina Mägi

Homme möödub 20 aastat reisiparvlaev Estonia uppumisest. Veel praegugi kütab tormisel Läänemerel mõne hetkega veepinnalt kadunud luksuslaeva saatus kirgi ja vandenõuteooriaid. Laeval töötanud saarlased olnut meenutada ei taha.

Estonial mehaanikuna töötanud Kalle Aeg vastas telefonis pärast pikka pausi, et kuigi kakskümmend aastat on möödas, ei soovi ta seda teemat puudutada. “Olen veendunud, et laeva hukutas tehniline rike. Olin ise teises vahetuses ja reisi kaasa ei teinud. Seega ei tahaks midagi täpsemalt öelda,” lõpetas ta jutu.

Nüüd Tallinnas elav Tamse külast pärit muhulane Peeter Tüür ei soostunud samuti juhtunust ajalehele rääkima. Vahetult pärast pääsemist andis ta 29. septembril 1994. aastal Tallinna lennujaamas ütlusi uurija Werner Hummelile. Siinkohal teeme kokkuvõtte protokollist.

Edasi  loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email