Kaks jõge sai korda 115 000 euro eest (11)

Üleeilses Saarte Hääles kajastamist leidnud ettevõtja Margo Berensi firmaga seotud mittetulundusühing on valmis saanud ka kokku 115 000 euroga toetatud kahe jõe uuendamise projektid.

MTÜ Saaremaa Looduslikud Veekogud, mille juhatusse kuuluvad Berensi firma OÜ Mert töötajad Egle Tamm ja Sirli Selberg, on valmis saanud hea kalajõena tuntud Tirtsi jõe kudealade rajamise projekti. Nüüd oodatakse Kärla vallalt kasutusluba. Tirtsi jõe projekti toetas KIK 30 480 euroga. Teine projekt oli Kihelkonna vallas asuva Vesiku oja seisundi uuendamise tööd, mida KIK toetas 85 000 euroga.

MTÜ juhatuse liige Egle Tamm ütles Saarte Häälele, et mõlemad projektid on tõepoolest valmis. Küsimuse peale, kas projektides oli ehitajaks OÜ Mert, muutus Tamm üsna sõnaahtraks, vastates, et Mert peatöövõtja ei olnud.

Saarte Häälel õnnestus kindlaks teha, et vähemalt Tirtsi jõe projektis oli Mert tõepoolest vaid alltöövõtja. Peatöövõtja oli OÜ Seimkivi, mis kuulub Margo Berensi väitel tema sõbrale ja oli veel paar aastat tagasi registreeritud Berensi aadressil. Mert ja Seimkivi osalevad tihti koos ka hangetel ja korraldavad teineteisele näiteks ehitusjärelevalvet.

Print Friendly, PDF & Email