Eesti maakonnalehtede avalik pöördumine (3)

26. september 2014

Meie, allakirjutanud Eesti maakonnalehtede peatoimetajad, oleme mures Eesti Posti hinnakujunduspoliitika üle, mis võib tulevikus ohustada meie lehtede ilmumist laupäevasel päeval.

Eesti maapiirkondades ja väikelinnades monopoolset seisundit omav Eesti Post soovib eraldi hinnastada ajalehtede kojukannet äripäeviti ja laupäeviti. Kuna Eesti Posti hinnakujundus on jäänud meie eest varjatuks, saame üksnes väljendada oma seisukohta, et Eesti Posti 2015. aastaks pakutud perioodika kojukande hinnatõus on põhjendamata ning seda pole võimalik seletada vaid postitöötajate palgatõusu vajadusega.

Laupäevase kojukande oluline kallinemine tulevikus tabab kõige valusamini maakonnalehti. See võib viia selleni, et tulevikus maakonnalehed laupäeval ei ilmu. Samas teame oma lugejatelt, et just nädalavahetustel on neil kõige rohkem aega ja soovi paberlehti lugeda.

Soovitame Eesti Postil arvestada ka nende inimestega, kes elavad väljaspool Tallinna.

Vooremaa, Põhjarannik, Valgamaalane, Virumaa Teataja, Pärnu Postimees, Järva Teataja, Lääne Elu, Saarte Hääl, Elva Postipoiss, Hiiu Leht, Meie Maa, Sakala, Raplamaa Sõnumid, Harju Elu, Vali Uudised, Koit, Sõnumitooja

Print Friendly, PDF & Email