Aado Keskpaik: võtmeküsimus on kvaliteetsete töökohtade loomises (2)

NUTIKAD LAHENDUSED: Aado Keskpaik rõhutas, et maakonna arengustrateegias pööratakse küll tähelepanu nutika kasvu valdkondadele, aga teisalt ei jäeta tähelepanuta ka olemasolevaid valdkondi, mis pakuvad praegu inimestele teenistust ja tööd. “Püütakse leida lahendusi, kuidas nende elujõudu ja konkurentsivõimet hoida,” ütles Keskpaik.  Foto: Tõnu Veldre

NUTIKAD LAHENDUSED: Aado Keskpaik rõhutas, et maakonna arengustrateegias pööratakse küll tähelepanu nutika kasvu valdkondadele, aga teisalt ei jäeta tähelepanuta ka olemasolevaid valdkondi, mis pakuvad praegu inimestele teenistust ja tööd. “Püütakse leida lahendusi, kuidas nende elujõudu ja konkurentsivõimet hoida,” ütles Keskpaik. Foto: Tõnu Veldre

“Maakonna eduka arengu seisukohalt on vaja luua mitte odavaid töökohti, vaid selliseid, mis pakuksid eelkõige noortele inimestele huvi ja võimaldaksid niisugust tasu, et inimene ei läheks Saaremaalt ära,” ütleb Aado Keskpaik, Tallinna ülikooli Eesti tuleviku-uuringute instituudi projektijuht.

Aado Keskpaik osaleb Saare maakonna uue arengustrateegia väljatöötamises ja ta pidas ka ettekande SaareMaaPäevade ajal toimunud ettevõtluskonverentsil teemal “Otsides nutikaid lahendusi Saare maakonna edendamiseks”.

Lahenduste otsimine on vajalik eelkõige ilmselt selleks, et peatada elanike väljavool maakonnast, ehkki, nagu teie ettekandest selgus, ei ole Saare maakond väljarände osas võrreldes teiste maakondadega veel väga hullus seisus.

Seis ei ole kõige hullem, kuigi maakonnale teeb väljaränne kahtlemata muret. Aga see on üks tahk üleriigilisest võib-olla kõige olulisemast probleemist, et meie töö ei loo piisavalt lisandväärtust. Seetõttu ei saa ka inimestele väärikat palka maksta. Tuleb otsida neid valdkondi, kus on võimalik oma tööd rakendada nii, et tooted ja teenused oleksid kallimad ning neid saaks rahvusvahelisel turul edukalt müüa.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email