47 isemoodi koduleiba

LEIVALAUD JA VÕIDULEIB: Saarte Hääle koduleivakonkursi leivalaud oli ütlemata populaarne. Foto: Raul Vinni

LEIVALAUD JA VÕIDULEIB: Saarte Hääle koduleivakonkursi leivalaud oli ütlemata populaarne. Foto: Raul Vinni

Reede hommik. Tööpäev on just-just pihta hakanud. Kellaosutid on napilt üle üheksa tiksunud. Ja sealt nad tulevad, leivapätsid kandikul või kotikeses, otsejoones Saarte Hääle suunas, astudes sisse toimetuse eesruumi.

Peagi täituvad lehetegijate töötoad meeldiva leivalõhnaga. Saarte Hääle leivakonkurss on alanud. Projektijuht Kerli Rüütli laua juurde sätivad tulijad end järjekorda. “Teie nimi, palun! Kust te tulete, telefoninumber? Mis leivaga tegu?” esitab Kerli osalejatele küsimusi, pannes vastused nobedasti kirja.

Kes te olete ja kust tulete? “Olen Elo Naaber Kuressaarest. Leiba hakkasin küpsetama kolm-neli aastat tagasi. Mind kutsuti Laadla leivapäevale. Mõtlesin siis, et miks mitte. Proovisin, õnnestus ja, oh imet, sain esimese koha.”

Oh-hoo! Tegemist on favoriidiga. “Ei. Sama head tulemust on väga raske saavutada. Tegelikult ei pruugi leivategu teist, kolmandat või mitmendat korda enam üldse nii hästi välja tulla. Minu leivad on kõik natuke erinevad,” räägib Elo. Lisab veel, et just taolised võistlused innustavad teda ikka ja jälle proovima. Ja läinud ta ongi. Tema küüslauguleib jääb maitsmist ja hindamist ootama.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email