Miinituukrid õhivad merel 16 lõhkekeha (1)

Saaremaa rannikuvetes läbiviidava rahvusvahelise miinitõrjeoperatsiooni käigus on Eesti, Läti ja Leedu miinituukrid leidnud ligi 50 lõhkekeha, millest umbes 16 õhitakse täna ja homme.

Eesti mereväe tuukrigrupi ülema, operatsiooni juhtiva leitnant Sven Pipra sõnul on operatsioon heade ilmade toel kulgenud edukalt ja miinituukrid on saanud segamatult merel käia. “Sukeldunud oleme oma võimekuse piiril, tuukrid on saanud hommikust õhtuni merel olla ning on teinud head tööd,” märkis Pipar kaitseväe peastaabi teatel.

Kaardistamata aladelt tuukrioperatsiooni käigus leitud lõhkekehade arvu poolest on seekordne operatsioon üks edukamaid: ligi 50 leitud lõhkekeha hulgas on nii miine, torpeedode lõhkepäid kui ka lennukipomme. Enamik avastatud lõhkekehi leiti Sutu lahest, aga ka Suurest Katlast ning kolm miini leiti Suures väinas asuva Suuropi vraki lähedusest. Kõik avastatud lõhekehad on arvatavasti pärit Esimese või Teise maailmasõja aegadest.

Lõhkekehade õhkimine on planeeritud kolmapäevale ja neljapäevale, mil lõpeb ka miinituukrite aktiivne töö merel. Miinitõrjeoperatsioonile pannakse punkt reedel.

Print Friendly, PDF & Email