Aasta õppija on Mare Poopuu (2)

mare poopuuSaaremaa aasta õppijaks 2014 osutus nelja kandidaadi seast valitud Mare Poopuu (fotol), kes töötab Salme põhikoolis haldusjuhina.

Lisaks veel MTÜ Igale Lapsele Pere Saaremaa koordinaatorina tegutsev Poopuu läks Tartu ülikooli Pärnu kolledžisse sotsiaaltöö korraldust õppima siis, kui oma lapsed olid juba suureks kasvatatud ja jäi taas aega iseenda jaoks. See teema tundus lihtsalt nii südamelähedane ja meie ühiskonnas oluline. Mare Poopuu sõnul on talle alati õppida meeldinud, ka lapsena.

Aasta õppija nominendid olid veel OÜ Laus-End raamatupidaja Alliki Oidekivi, Maaja Sooär Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumist ja Sõmera Kodu tegevusjuhendaja Liina Kohu.

Aasta koolitaja on Heli Maajärv, kes töötab koolitajana Kuressaare ametikoolis, OÜ-s Heli Maajärv Koolitus ja Avatud Meele Instituudis.

Heli Maajärv ise on õppinud kogu elu ning innustab teisi õppijaid ennast arendama eelkõige oma isikliku eeskuju, julgustamise ja innustava toetusega. Heli on olnud Laimjala vallavolikogu esimees, osaleb aktiivselt Laimjala loodussõprade seltsis, on korraldanud loenguid valla eakatele.

Aasta koolitaja nominentideks esitati veel Silja Kruuser OÜ-st Teadvel, Janika Pannel Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumist, Maie Meius SA-st Ülikoolide Keskus Saaremaal, Marit Tarkin Kuressaare gümnaasiumist, Marget Tafel MTÜ-st Muhu InSEA ja Kai Pärna AS-ist Saaremaa Piimatööstus.

Aasta koolitussõbralikumaks organisatsiooniks osutus kolme kandidaadi seast Muhu käsitööselts Oad ja Eed. Nominendid olid veel Eesti töötukassa Saaremaa osakond ja Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledž.

Aasta koolitussõbralikuma omavalitsuse tiitlile ei esitatud seekord ühtegi omavalitsust, teatas 10.–17. oktoobrini kestva täiskasvanud õppija nädala (TÕN) koordinaator Meelis Kaubi.

Print Friendly, PDF & Email