Tarviline pank

Kuigi ikka ja jälle kuuleme, et Eestis – ju siis ka Saaremaal – pole kunagi nii hästi elatud kui praegu, leidub ka neid, kelle jaoks ei ole täis kõht ja kaetud toidulaud enesestmõistetavad asjad. Eriti kurb on, kui nälg kummitab kasvueas laste kodus.

Liiga sageli kiputakse kehvas elujärjes ja suutmatuses toime tulla süüdistama hädasolijaid endid. Mõtlemata, et ühel hetkel võib hätta sattuda ka süüdistaja ise.

Kuressaare kogudused on linnas elavatele inimestele toiduabi jaganud juba paar aastat. Ligi kolmveerand aastat on tehtud ettevalmistusi siinse Toidupanga asutamiseks. Nüüd on asi teoks saanud: esmaspäeval avab Toidupank Vete tänaval uksed ja annab esimesed söögikraamipakid abivajajatele kätte

Tahaks loota, et lisaks Selverile ja Rimile aitavad kitsikuses elavate inimeste toidulauda katta teisedki kaupluseketid. Suuri toidupoode meil Kuressaares ju jagub. Ning kindlasti on “parim enne” tärmini ületanud söögikraami äraviskamisest mõistlikum lahendus veel kõlblik toit abivajajatele anda. Sest abi vajajaid meil juba jätkub.

Print Friendly, PDF & Email