Titeranna vees levivad veidrad laigud (3)

Foto: Irina Mägi

Kolmapäeva õhtul Kuressaare Titerannas ujuma käies nägi Priit Kald (fotol) vees õlilaike meenutavaid plekke, mis merepõhjast üles kerkisid.

“Parajasti hakkas vihma tibutama ja sõber hõikas, et näe happevihma sajab,” rääkis Kald. Ta kutsus asja uurima ka vetelpäästjad. Hiljem aeruga merepõhja sorkimisel selgus, et laigud tekivad õhuga kokkupuutel vaid kitsal alal paadisilla otsas. Paremal ega vasakul sellest kohast laike ei tekkinud.

Terviseameti Saaremaa esinduse spetsialist Urve Raag kuulis laikudest ajakirjaniku käest. Eile hommikul käis ta olukorraga tutvumas. “Õlireostusega ilmselt siiski tegemist ei ole,” oli Raag veendunud. Tema arvates võib tegu olla mädanevate vetikatega.

“Praegu meil mereinstituudi inimesi saarel pole,” ütles Raag. Viimati võeti Titerannas proove 21. augustil. Siis oli veega kõik korras. Kuid korralist proovi võttes vett vetikate osas ei uuritagi. Igaks juhuks soovitab Raag inimestel pärast suplemist duši all käia.

Print Friendly, PDF & Email