Saarevahi võib Kõinastu asemel saada Ruhnu (3)

Kui Ruhnu vallavalitsuse ja Saare maavalitsuse soov läbi läheb, luuakse Kõinastu saarevahi ametikoha asemel saarevahi ametikoht Ruhnu saarel.

Saare maavanem Kaido Kaasik kirjutas siseministeeriumile saadetud pöördumises, et Ruhnu vallavanem on maavalitsuse poole pöördunud palvega kaaluda Ruhnu saarel saarevahi ametikoha loomist. Vallavanem põhjendab vajadust saarevahi järele asjaoluga, et politsei kohalolek saarel on oluliselt vähenenud ja saarel on vaja ametiisikut, kes jälgiks keskkonna, muinsuskaitse, heakorra, avaliku korra jms eeskirjade täitmist.

Praegu on Saare maavalitsuse koosseisus neli saarevahi ametikohta – Abruka, Vilsandi ja Kõinastu saarel ning Kesselaiul. Kõinastu saarevahi ametikoht on täitmata 23. augustist 2013. Rahvastikuregistri andmetel elab Kõinastu saarel üks inimene ja ei ole teada, et saare elanikkond võiks lähiajal kasvada.

Kaido Kaasiku sõnul saaks Ruhnu saarevahile palka maksa seni Kõinastu saarevahile ette nähtud vahendite arvelt. Maavanem Kaasik soovib siseministeeriumi seisukohta, et see muudatus läbi viia ja et Ruhnu saarevaht saaks 1. jaanuarist 2015 ametisse asuda.

Print Friendly, PDF & Email