Ragn-Sells alustab Kaarmal ja Kuressaares prügiveoga (10)

UUS PRÜGIKAST: Kersti Nurk (paremal) saab Rag-Sellsi klienditeenindaja-logistikult Maarja Varikult 140-liitrise konteineri. Kliendid on Variku sõnul teda tihti oodanud juba enne tööpäeva algust. Foto: Irina Mägi

UUS PRÜGIKAST: Kersti Nurk (paremal) saab Ragn-Sellsi klienditeenindaja-logistikult Maarja Varikult 140-liitrise konteineri. Kliendid on Variku sõnul teda tihti oodanud juba enne tööpäeva algust. Foto: Irina Mägi

Esmaspäeval alustab Kuressaare linnas ja Kaarma vallas segaolmejäätmete, vanapaberi ja biojäätmete vedu AS Ragn-Sells. Prügivedu Kuressaares ja Kaarmal korraldab Ragn-Sells 2016. aasta 31. augustini.

Prügiveo lepinguid sai Ragn-Sellsiga sõlmida 1. augustist nii klienditeeninduspunktis, posti teel kui ka internetis. Ragn-Sellsi Lääne regioonijuht Jüri Meeksa ütles, et nendeni on jõudnud üle 2000 lepingu.

Meeksa sõnul on lepingute osas kerkinud probleemid lahendatud ja vajalikud muudatused sisse viidud.

Internetis lepingu sõlmimise võimalust on inimesed kasutanud küllaltki aktiivselt, märkis Meeksa. “Interneti teel on päris usinalt andmeid täpsustatud ja lepinguid sõlmitud, aga täpset arvu ei oska ma hetkel öelda.”

Sõlmimata lepingud

7. augustiks oli Meeksa sõnul sõlmitud ligi 400 uut prügiveolepingut, mis tema hinnangul moodustasid veidi enam kui kümnendiku eeldatavasti sõlmitavatest lepingutest Kuressaares. Seega on päris mitmed lepingud alles sõlmimata.

Linnavalitsus soovitas juba augusti algul sõlmida prügilepingud enne 1. septembrit, et vältida segadust. Meeksa ütles, et nende klientide puhul, kes pole lepingut tagastanud, alustatakse teenindamist dokumentides märgitud konteinerimahu ja graafiku alusel.

Meeksa kutsus inimesi üles firmaga julgesti ühendust võtma: “Kui on midagi ebaselget või ka jooksvalt muutmist vajavat, siis võtke meiega julgelt ühendust ja leiame lahenduse. Samuti vabandan nende inimeste ees, kes pidid järjekorras pikemalt ootama – paraku hakkasid inimesed lepinguid tagastama viimasel hetkel ja ootejärjekordade teke oli paratamatu,” lisas ta.

Positiivne suhtumine

Saarte Hääleni on jõudnud teated, et mitte kõik ei ole laialisaadetud lepinguid saanud. Jüri Meeksa ütles selle kohta, et dokumendid on saadetud vastavalt omavalitsustelt saadud jäätmevaldajate registrile ja kui jäätmevaldajat selles registris polnud, siis temale dokumente ka ei saadetud. Meeksa lisas: “Kliendid, kes dokumente ei saanud, peaksid meiega ühendust võtma ja vormistame lepingu.”

Ise mitmel päeval Kuressaare kontoris kohal olnud Jüri Meeksa märkis, et inimeste suhtumine oli üldiselt hea. “Muidugi on inimestele kohati ebamugav näiteks veopäeva muutumine, kuid sellega harjub ju ruttu. Inimesed on tulnud ka lihtsalt uurima, kuhu panna konteiner, mida sinna panna tohib ja kuidas pakendada jäätmeid,” rääkis ta.


Meeldetuletuseks

Tiheasustusalalt toimub jäätmete regulaarne äravedu vähemalt kord nelja nädala jooksul, hajaasustusalalt vähemalt kord kaheteist nädala jooksul. Lisaks linnale toimub vähemalt kord nelja nädala jooksul prügi äravedu Aste alevikus, Kudjapel, Nasval ja korterelamute piirkondades Aste, Eikla, Põlluküla ja Pähkla külas. Konteineri tühjendussagedust on võimalik tihedamaks muuta. Prügikonteiner peab olema terve ja puhas ning veega pestav.

Graafikujärgsel päeval tuleb konteiner paigutada vedajale kättesaadavasse kohta kella kuueks hommikul.

Print Friendly, PDF & Email