Kokkade jalgpalliturniir toob Valjala koolile köögitehnikat

Tallinnas septembri lõpus neljandat korda toimuva kokkade heategevusliku jalgpalliturniiri Chefs Cup tulu läheb seekord Valjala põhikooli heaks.

Ürituse üks algatajaid ja eestvedajaid saarlane Priit Pruul ütles, et Šnelli staadionil toimuvale turniirile on end praegu kirja pannud juba 16 restoranide ja toitlustusega seotud inimestest koosnevat võistkonda. Esindatud on suurem osa Eesti kokandusmaailma tippudest.

Koos Peeter Piheliga turniirile kunagi elu sisse puhunud Pruuli sõnul on sellest kujunemas tore kogupereüritus ja võimalus ühe valdkonna inimestele vabas õhkkonnas suhelda. Tema kinnitusel on kokad jalgpalliväljakul nii mõnegi vihase kohtumise pidanud ja sportlikus laadis “nugade peale” läinud.

Lisaks mõnusale sportimisele on üritusel ka heategevuslik osa. Nimelt on kõik need aastad ürituse tulust toetatud ühte Eesti kooli vajaliku köögitehnika ostmisel. Sel aastal sai välja valitud Valjala põhikool. Mida täpselt Valjala koolile soetatakse, Pruul öelda ei osanud.

“Suhtleme ses osas kooliga ja vaatame, mida neil seal tarvis oleks,” märkis ta. Eelmisel aastal toetati näiteks Hiiumaa Lauka põhikooli ja raha koguti üle 2000 euro. Selle eest sai Hiiumaa kool endale universaalsegaja-hakklihamasin-köögiviljatükeldaja.

Valjala kooli soovitasid Priit Pruuli sõnul mitmed koolitoidu asjatundjad. “Nad kiitsid seda kooli. Oleme ikka koole toetanud ka sellest põhimõttest lähtuvalt, et väljavalitud kool peab au sees kohalikku toorainet ja teeb tervislikku koolitoitu,” selgitas Pruul valiku põhimõtteid.

Toetussumma kogutakse turniiril loteriiga. Pileti hind on 5 eurot ja loosirattas keerlevad erinevate restoranide kinkekaardid ning portsu auhindasid paneb välja ka Electrolux. Priit Pruuli sõnul toetab Electrolux ka selles etapis, kui läheb koolile vajaliku riistapuu ostmiseks.

Print Friendly, PDF & Email