Kuressaares võib alkoholikeeld tulla oktoobris (9)

Juhul kui juba palju pahameelt tekitanud avalikus kohas alkoholi tarbimist reguleerivat seadust riiklikult ära ei muudeta, plaanib Kuressaare linnavalitsus oktoobris alustada alkoholitarbimise keelamist linna kogu avalikus ruumis.

Kuressaare abilinnapea Madis Kallas kinnitas seda eile ka linnavolikogule esinedes ja ütles Saarte Häälele, et see on tegelikult volikogu liikmete soov.

Juba suve hakul avaldasid linnavolikogu mõned komisjonid arvamust, et Kuressaares kui terviselinnas ning laste- ja noortesõbralikus linnas on avalik alkoholitarbimine sobimatu.

Avalikus kohas alkoholi tarbimise keeldu leevendavad seadusesätted, mis juulist kehtima hakkasid, on nördima pannud ka Kuressaare elanikke. Varem on linnavalitsus öelnud, et riigi poolt on omavalitsustele antud soovitus mitte hakata seaduses lubatut oma territooriumil kitsendustega piirama.

Samas on mitmed omavalitsused seda võimalust kasutanud ning nüüd plaanitakse juba ka riigi tasandil seadust taas karmistada. Seetõttu abilinnapea Kallas ütleski, et esmalt oodatakse ära riigi tegutsemine ja siis otsustatakse, kuidas linnavalitsus käitub.

Print Friendly, PDF & Email