Üks paras hambavalu! (1)

Tavaliselt võrreldakse raskesti lahendatavaid probleeme küll peavaluga, ent praeguses kontekstis on sobivam rääkida siiski hambavalust.

Sest paljud meist ehk ei tule selle pealegi, et suvel – mis küll juba lõppema hakkab – pole hambaprobleemi korral nädalavahetusel kogu Saare maakonnas kuskilt abi loota. Selle teadmise võrra võib rikkamaks saada aga see, kel endal säärane häda käes.

Just säärasesse olukorda sattus tuntud telemees, suvesaarlane Kristjan Jõekalda, kes oma lapsele ühel juulikuu laupäeval mööda Kuressaaret abi otsis. Tulutult – kõik hambatohtrid puhkasid. Abi ei saanud ka haigla valvetoast.

Nii ei jäänudki muud üle, kui kibekähku puhkus katkestada ja Tallinna tagasi kiirustada, kus mure lahenduse sai.

Hambatohtrid ise möönavad, et hambaravi hädaabi puudumine suvekuude nädalavahetustel on tõsine probleem. Selleks aga, et töötaks nn valvehambaarst, on tarvis üksjagu korraldamist ja kokkuleppeid. Hambapolikliinik üksi suvel hädaabi anda ei suudaks.

Print Friendly, PDF & Email