Soomlane tahab Pöide valda restorani rajada (1)

Soomlasest kinnistuomanik tahab Pöide vallas asuva Uuemõisa mõisahoone restoraniks rekonstrueerida.

Pöide valla ehitus- ja majandusspetsialist Toomas Oll ütles, et mitmeid aastaid Pöide vallas figureerinud soomlane Heikki Edvard Koskinen on rekonstrueerimise projektid küll kooskõlastamisele saatnud, kuid väga suure hooga need asjad ei liigu. Sel nädalal laekus keskkonnaametisse Koskineni seisukohaküsimine Uuemõisa kinnistu kanalisatsioonirajatiste ehitusprojekti kohta.

Eesti mõisaportaali andmetel rajati Uuemõisa mõis (saksa k Neuenhof ) ordumõisana 16. sajandi keskel. Tänini säilinud ühekorruseline kelpkatusega peahoone püstitati mõisa rentnike von Nolckenite poolt 1840. aastal. Kuna hoone aknad ja uksed on ümber ehitatud – 1965. aastal ehitati maja ümber lasteaiaks – ei kuulu see muinsuskaitse alla. Lisaks mõisahoonele on kinnistul säilinud ka mõningaid tagasihoidlikke kõrvalhooneid
.
Arendaja Heikki Edvard Koskineniga Saarte Häälel eile ühendust saada ei õnnestunud.

Print Friendly, PDF & Email