Pakendipunktid saavad kindlad vastutajad

Lähinädalatel paigutatakse Kuressaare pakendikonteinerid ümber selliselt, et ühes punktis oleksid vaid ühe taaskasutusorganisatsiooni pakendikonteinerid.

“Kui igal taaskasutusorganisatsioonil on oma kindlad pakendipunktid, on neil hea ülevaade toimuvast ja paremad võimalused pakendipunktide korrashoiuks,” ütles linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Katrin Koppel. “Praegu on enamikes pakendipunktides kahe või kolme organisatsiooni konteinerid ja kuna vastutus korrashoiu eest on jagatud, siis tekivadki ületäitumise ja risustumise probleemid,” selgitas Koppel.

Pakendipunktide asukohad jäävad samaks. Siiski palutakse linnaelanikelt ümberkorralduste ajal mõistvat suhtumist võimalikesse ebamugavustesse pakendipunktides.

Lisaks on kortermajade juurde soovi korral võimalik rajada uusi avalikke pakendipunkte, mille asukohtade osas ootab Katrin Koppel ettepanekuid.

Taaskasutusorganisatsioonid on kohustatud pakendikonteinereid tühjendama selliselt, et need üle ei täituks ja inimestel oleks alati võimalik konteinerisse pakendeid panna. Kui pakendikonteiner on olnud ületäitunud, siis peab taaskasutusorganisatsioon ka selle ümbrusest pakendid ära koristama.

Print Friendly, PDF & Email