Andres Kuusk tuli taas maailmameistriks (2)

Foto: www.msoworld.com

Londonis lõppes rahvusvaheline mõttespordi olümpiaad, mille raames toimunud viievõistluse maailmameistrivõistluste (Pentamind World Championships) võitjaks krooniti juba kolmandat korda saarlane Andres Kuusk.

“Mul oli seekord tublisti õnne ja tuleb tõdeda, et tegelikult oli teise koha saanud mees seekord minust parem ja võit on isegi pisut teenimatu,” tunnistas Andres Kuusk (fotol), kelle sõnul oli viimase võistluspäeva eel veel üsna lootusetu seis, mis puutub karika endale saamisse.

Mõttespordi maailmameistrivõistlustel võisteldakse erinevatel aladel ja mängija, kellel on viis kõige suuremat punktisummat, saab maailmameistri tiitli.

Sel aastal kujunes võitlus esikoha pärast üpris tihedaks. Viimase sessioonini juhtis Matthew Hathrell, kuid Andres võitis kuldmedali mängus “Kadunud linn”, mis kindlustas talle ka maailmameistritiitli.

“Oli tublisti õnne,” märkis Andres Kuusk. “See ei olnud niipalju oskustel põhinev mäng ja minu võimalused olid viiskümmend viiekümne vastu. Aga seekord läks siis kõik hästi.”

Andres Kuusk kogus kokkuvõttes 477,03 punkti, teine oli Matthew Hathrell 475,38 puntiga, kolmas Tim Hebbes 447,17 punktiga ja neljas Martin Hõbemägi (noorte kuld) 444,22 punktiga.

Andres Kuusele on see juba kolmas maailmameistritiitel, esmakordselt võitis ta 2011. aastal ja 2013. aastal jagas võitu Ankush Khandelwahliga. “Kaks viimast tiitlit on tulnud kõige raskemalt, sest konkurents on kogu aeg tihedamaks läinud,” nentis ta.

2014. aasta mõttespordi olümpiaadil osales rekordiliselt 334 sportlast ja kokku oli võistlusprogrammis üle 1000 mängu.

Eestist esindasid Madli Mirme, värske renju juunioride maailmameister Martin Hõbemägi, Jaanus Mae, Meelis Kuldkepp ja Andres Kuusk. Lisaks tiimi kapten Rain Teimann.

Print Friendly, PDF & Email