Pommid kahjutuks

Möödunud aegade hämarusest tuleb vahel ikka välja esemeid, mis väga pommi meenutavad. Neid ise torkima minna ei tasu, sest tagajärjed võivad teadagi olla äärmiselt kurvad. Kaotatud kätt või jalga on keeruline asendada, elu aga hoopis võimatu.

Seega tuleks iseenesest mõistetavat tarkust kindlasti jagada ka noorematega, olgugi et suurem osa siinseid pomme on tõenäoliselt juba kahjutuks tehtud. Kunagi ei või aga teada, mida ohtlikku leida võib. Seda enam, et lõhkekehale pole suurte tähtedega kirjutatud: “Hoia eemale, pomm!” Ettevaatus pole kunagi liiast ja parem karta kui kahetseda – andke ohtlikust leiust teada.

Praegu on Saaremaal kohal demineerijad Rootsist, kes on võimalike lõhkekehade kahjutuks tegemisest vägagi huvitatud. Oleks ju kurb, kui ohtliku eriala esindajad, kes sedakorda koguni välismaalt siia tulnud, väärt kogemusest ilma jääksid. Veel enam kahju oleks muidugi sellest, kui magatakse maha hea võimalus kahtlastest esemetest vabaneda.

Print Friendly, PDF & Email