Kristel Aaslaid toetas liikumispuudega lapsi (VIDEO)

Viimastel päevadel on Eestis ja Facebookis hoo sisse saanud “Jää-ämbri väljakutse”. Saaremaalt pärit näitleja Kristel Aaslaid, kes on tuntuks saanud teleseriaalides mängides ja kes võttis väljakutse vastu Grete Kleinilt ja Semiiri tantsukoolilt, ütles, et tema arvates on tegu vahva ettevõtmisega.

“Paljud on seda tegema hakanud, kuid kuskile oli ära kadunud see põhjus, miks seda Ameerikas üldse tegema hakati, siis mõtlesin, et saab nüüd ehk veidigi meelde tuletada,” põhjendas Kristel Aaslaid. Kuna Semiir näitas juba eeskuju ja aitas Saaremaa liikumispuudega lapsi, siis mõtles temagi, et võiks järgida sama eesmärki.

Ice Bucket Challenge loodi, et pöörata tähelepanu haigusele nimega amüotroofiline lateraalskleroos (ALS), mis on lihaste kõhetumist põhjustav närvihaigus. Seda ravimatut haigust põeb ka Pöide vallas elav Uku Kuut.

“Jää-ämbri väljakutse” reeglid on järgmised: kui väljakutse saanud inimene kallab endale pähe pangetäie jääkülma vett, siis annetab ta ALS-i haigete raviks 10 dollarit, kui loobub väljakutsest, annetab 100 dollarit. Eestlased annetavad oma südametunnistuse järgi, kes kuidas. Väljakutse on vastu võtnud paljud maailma tippsportlased, ent ka poliitikud, lauljad ja teised avaliku elu tegelased.

Print Friendly, PDF & Email