Kas targem annab järele? (3)

Kaarma, Kärla ja Lümanda valla ühinemise järel tekkiva ühendvalla nimeküsimuse vaidluses on senise punase fooritule asemel hakanud plinkima kollane. Saaremaa nime asemel paluvad ühendvalla juhid valitsuselt nüüd nime Lääne-Saare.

Viimased kuud on möödunud vaidluses. Nii sotsid kui ka Reformierakond süüdistavad teineteist selles, et valdade ühinemise osas ei huvituta sisust, vaid pakendist. Kuuldavasti olid sotsid nii kanged, et ei vaevunud reformierakondlaste kompromissettepanekutele vastamagi.

Vanarahvas ütleb, et targem annab järele. Selleks, et liikuda edasi, tuleb vahel astuda samm tagasi, ütleb teine rahvatarkus. Kas need selle juhtumi juures kinnitust leiavad, näitab aeg. Loodetavasti leiavad. Vähemalt peaks valitsus saama ühinemise ära kinnitatud, nii et uus vald saaks uuest aastast toimima hakata.

Mida sotsid võitsid? Kindlasti kõva argumendi valimisteks, päästeti ju Saaremaa elanikele Saaremaa nimi. Teisalt võib kindel olla, et seda vastuseisu ei unustata. Eks paistab, kust punase roosi ordul kingad pigistama võivad hakata. Leppimine või mitteleppimine Lääne-Saare nimega näitab ka seda, kas asi on sisus või pakendis.

 

Print Friendly, PDF & Email