Lugeja kiri: Jahimehed rikuvad öörahu (4)

Mõnigi Muratsi küla elanik, kes kergema unega, ärkas ööl enne taasiseseisvumispäeva – kell pool viis-viis hommikul on ju paljude jaoks veel öö – püssipaukude peale. Paugutamine kestis vaheaegadega paar tundi. Järgmisel ööl ehk ööl vastu eilset äratasid magajaid taas kaugemalt kostvad, ent eramute juures siiski väga hästi kuuldavad püssilasud.

1. juulist peaks öörahu kehtima tööpäeviti kell 22–6 ning reedeti ja laupäeviti kella 24–7. Kas jahimehed pole seadusega kursis? Või ei hooli sellest?

Muratsi küla elanik

Kommenteerib Laugi jahiseltsi juhatuse esimees Andrus Sepp:

Ilmselt kostavad need lasud seetõttu, et pardijahihooaeg on alanud. Seda, miks jahimehed öörahuga ei arvesta, ei pea küsima minult, vaid nende samade jahimeeste käest. Ega jahindusseltsi esimees saa kursis olla kõigega, mis toimub ja kes parasjagu jahti peab. Meil on seitsekümmend liiget ning iga jahimees peab seaduse järgi käituma ja vastutab oma tegevuse eest ise.

Keda lasud häirivad, peab ise kohale minema – nagu seadus täna on – vaatama, kes seal kohapeal on, ja inimesega rääkima.

Meie seltsile ei ole ükski inimene Muratsist teada andnud, et mereäär oleks kinni ja tema maal ei tohi jahti pidada. Kui seda tehtaks, saaks jahiselts sellest oma liikmeid teavitada.

Print Friendly, PDF & Email