Kes on süüdi, kui linn on prügine? (1)

Kuressaare pakendikonteinerite ümbrus jätab kohati soovida. Mitte et seal pakendeid üleliia oleks, pigem vedeleb nende ümbruses aeg-ajalt kõiksugu muud prahti.

Kas probleem on selles, et rahvas ei veeri kleepsude pealt välja, mida konteinerisse võib panna, või lihtsalt ei hooli sellest – mis see üks kott lisaks ikka ära pole. Ometi peaks ju linnakodanikel prügileping taskus olema, mille kohaselt prügiauto korra kuus või tihedaminigi külas käib. Kas siis tõesti toovad oma prügi linna inimesed kaugematest asulatest?

Prügivedajad tõstavad käed üles ja ütlevad, et nemad tegutsevad vastavalt lepingule. Taaskasutusorganisatsioonid väidavad, et koguvad eelkõige pakendeid ja muu prügi neid eriti ei puuduta. Linnavalitsus teeb vajadusel ettekirjutusi ja peab läbirääkimisi, kuid pikaajalised lahendused on visad tulema, kui kodanikud kaasa ei aita.

Lahendused ongi suuresti inimeste endi teha: puhtaks pestud pakend läheb pakendikonteinerisse ja prügi prügikasti. Seda, kuidas sorteerimine käib, võib lugeda mitmelt poolt, kui ainult tahtmist on.

Print Friendly, PDF & Email