Presidendi õhtusöömaaeg linnuses jääb ära (2)

Taasiseseisvumispäevale kavandatud pidulik presidendi õhtusöök, mis pidi toimuma Kuressaare linnuses, jääb publiku vähese huvi tõttu ära.

“Midagi pole parata. Õhtusöögile registreerus vaid 16 inimest,” ütles Saaremaa muuseumi ekspositsiooniosakonna juhataja Külli Rikas. “Ise arvestasime, et üritusel peaks osalema vähemalt 20 inimest.”

Rikas lisas, et veel eile hommikul öeldi kuuest tehtud broneeringust kolm ära. “Veel täna (eile – toim) helistasin inimesele, kes algul broneeris õhtusöögile kolm kohta, ja tundsin huvi, kas ta ostab broneeringud välja ja osaleb meie üritusel, kuid kahjuks sain koos vabandustega eitava vastuse,” rääkis ta. Homme möödub täpselt 75 aastat päevast, mil Saaremaale tegi visiidi Eesti esimene president Konstantin Päts. 1939. aasta 20. augusti õhtul korraldas toonane linnavalitsus linnuses riigipea auks õhtusöögi.

Homsel taasiseseisvumispäeval kavatses Saaremaa muuseum seda üritust korrata. Nagu 75 aastat tagasi, nii olnuks ka tänavuse õhtusöögi menüüs võileivad, lillkapsapüree, kalkun juurviljadega, vabarnad koorega ja kohv.

Kolmekümnendate aastate lõpu muusikalist meeleolu loonuks Rein Orn, lisaks oleks õhtusöömaajal viibijatele näidatud kroonikafilmi.

Print Friendly, PDF & Email