Noorsportlased võitsid Ahvenamaal 22 medalit

SISSEMARSS: Ahvenamaa pealinna Marienhamni peastaadionile saabusid saarlased uhkelt ja vapralt. Foto: Alver Kivi

SISSEMARSS: Ahvenamaa pealinna Marienhamni peastaadionile saabusid saarlased uhkelt ja vapralt. Foto: Alver Kivi

Ahvenamaal toimunud B7 Läänemere saarte noorte spartakiaadil võitsid saarlased kergejõustikus ja võrkpallis 10 kuld-, 5 hõbe- ja 7 pronksmedalit, jalgpallurid said neljanda koha.

Saaremaa delegatsiooni juhtinud spordiliidu peasekretär Käthe Pihlak ütles, et on Ahvenamaa võistlustega väga rahul, kuna võrkpallurid võitsid kulla ja ka kergejõustikus saadi palju medaleid. “Aga oli ka ebaõnne, kui meie teatejooksjad võeti maha ja jalgpallurid penaltiseerias kaotasid,” märkis ta.

Ahvenamaa mängude korraldusega jäi ta peaaegu rahule. “Kergejõustik ja jalgpall olid tasemel, võrkpall jättis pisut soovida,” nentis Pihlak, lisades, et üldiselt olid bussisõidud, elamine ja toitlustamine väga hästi korraldatud.

Kahe kuld- ja kahe hõbemedaliga Saaremaa edukaim sportlane olnud kergejõustiklane Johannes Treiel hindas võistluse kordaläinuks. Kuni 16-aastaste noormeeste arvestuses kaugushüppes ja kuulitõukes kuldmedali ning kõrgushüppes ja 100 m jooksus hõbemedali võitnud Johannes Treiel ütles, et võistlus oli normaalne, kuid oleks võinud veel paremini minna.

“Kui jalg poleks valu teinud, oleks kõiki alasid võinud paremini teha ja kõrgushüpet eriti,” tõdes ta, lisades, et kõige enam jäi ta rahule kaugushüppega, kus tegi oma teise tulemuse.

“See võistlus ei olnud minu jaoks kindlasti väga tähtis ja selline, kus üritatakse midagi suurt teha. Pigem oli see rohkem enda proovile panek. Võistlus oli hea korraldusega ja saarlased toredad, tingimused väga head.”

Kergejõustikus võitsid kuldmedalid Johannes Treiel (2), Airike Kapp (2), Robin Mäetalu, Cris-Karlis Lepp, Cristo Prostang ja Helina Koppel. Hõbemedalid võitsid Johannes Treiel (2), Helina Koppel, Iiv Aavik ja Hendrik Lillemets. Pronksmedalid võitsid Erico Tuus, Kätlin Vinter, Helina Koppel, Anni Kokk, Grat-Magnor Kuris (2) ja Grete Kokk.

Rannavolles võitsid saarlased kuldmedalid nii noormeeste kui ka neidude arvestuses. Treener Asko Esna ütles, et võrkpallis on jämedam ots kindlalt meie käes. “Julgeksin öelda, et tehniliselt oleme teistest üle,” lausus ta.

“Turniir näitas, mis tasemel teistel saartel trenni tehakse, ja siit võib tõmmata ka paralleele suurte Saarte mängudega. See töö, mis meie treenerid teevad, tundub olevat palju kvaliteetsem. Aastaid oleme saartevahelistel võrkpallivõistlustel valitsenud ja see on paljude treenerite töö. Kõik on oma suure osa andnud ja tundub, et meil on võrkpalli juures olnud õiged inimesed.”

Noormeeste finaalis võitsid Cris-Karlis Lepp ja Sander Tiits Gotlandi I võistkonda 2 : 0 (21 : 7; 21 : 10) ja said tasuks kuldmedalid. Neidude finaalis võitsid Gerli Gull ja Jane Treima Hiiumaa I võistkonda 2 : 0 (21 : 7; 21 : 5).

Noormeeste jalgpallikoondis viigistas pronksmedali kohtumises 1 : 1 Gotlandiga, kuid kaotas penaltiseeria 4 : 5. Treener Maikko Mölder ütles, et poisid arenesid turniiri jooksul just taktikaliselt.

“Nad said aru, et kui vastane on sinust tugevam, kuidas siis erinevates olukordades mängida. Ei pea alati ise domineerima, saab ka teistmoodi,” selgitas Mölder, kelle hinnangul ei olnud vastased individuaalsetelt oskustelt paremad, aga määravaks sai see, et meil oli osa poisse koguni kaks aastat nooremad.

Järgmised Läänemere saari ühendava B7 organisatsiooni noorte spordivõistlused korraldab 2016. aastal Saaremaa. Organisatsiooni kuuluvad Saaremaa, Hiiumaa, Ahvenamaa, Gotland, Öland, Bornholm ja Rügen.

Print Friendly, PDF & Email