Kaali järvekontsert pakkus võimsaid elamusi (2)

VÕIMALUS PILDISTADA: Pärast kontserti kasutasid paljud võimalust autogrammi küsida ja end koos kuulsustega pildile jäädvustada. Fotol Nele-Liis Vaiksoo (paremalt teine) koos fännide Anetti, Märdi, Sandra ja Eliisiga (paremalt esimene). Foto: Irina Mägi

VÕIMALUS PILDISTADA: Pärast kontserti kasutasid paljud võimalust autogrammi küsida ja end koos kuulsustega pildile jäädvustada. Fotol Nele-Liis Vaiksoo (paremalt teine) koos fännide Anetti, Märdi, Sandra ja Eliisiga (paremalt esimene). Foto: Irina Mägi

Saare maakonnas nädalavahetusel toimunud kultuuriüritustest oli publikurohkeim ja menukaim Kaali järvekontsert, kus esinesid Nele-Liis Vaiksoo, Jassi Zahharov ja Olav Ehala.

Päikeseloojangukontserdil kõlasid populaarsed laulud, mida on varem esitanud Jaak Joala, Uno Loop, Katrin Karisma ja teised. Kontserti, mida kuulas-vaatas mitusada inimest, soosis ka ilm.

Laupäevaõhtusel kontserdil kuulis publik imeilusaid südamlikke laule nii solistidelt kui ka duettidelt. “On tore viibida siin imeilusas Kaali kraatris,” alustas õhtut Nele-Liis Vaiksoo, avaldades lootust, et ka ilus ilm peab vastu ja sadama ei hakka. Nii oligi.

Ligi kaks tundi kestnud kontserdil kõlasid lood filmidest, nagu särtsakas tango kultusfilmist “Siin me oleme”, “Elu on kabaree” muusikalist “Kabaree”, Ott Arderi ja Rein Rannapi “Rahu” jpt. Eriti meeldis publikule “Sulle kõik nüüd ütlen” südamlik esitus, kui Jassi ja Nele-Liis ühendasid laulu esitades käed. “Me oleme viisteist aastat tuttavad olnud ja Nele-Liis on suurepärane lauljatar,” kiitis Jassi Zahharov pärast laulu võimsat esitust duetina.

Eriliselt jäi meelde ka maestro Olav Ehala ja Nele-Liis Vaiksoo duetina lauldud Jaan Tätte “Tuulevaiksel ööl” ja muidugi Jassi ja Nele-Liisi duett “Öölaps” muusikalist “Vampiiride tants”.

Kontserdi avasõnad lausus ligi 16 aastat Kaalit arendanud ettevõtja Alver Sagur. “Kaali järv on selline müstiline koht, millest võib rääkida legende,” lausus Sagur, viidates ka Kaali järve tänavusele madalale veetasemele. Samasugune veetase oli järves 2003. aastal.

Aastas külastab ajaloolist paika 40 000 turisti, juulikuu parematel päevadel on külastatavus 2000 inimest päevas, mis ei ole sugugi mitte väike arv. Sagur rõhutas, et Kaali järvekontsert on mõeldud eelkõige saarerahvale, et ka kohalikud inimesed saaksid aru järve vajalikkusest.

“Meie kõigi õnn on, et meil on nii haruldane vaatamisväärsus,” sõnas ta, lisades tänusõnad kõigile kontserdikülastajaile, kes hoolimata päevasest vihmasajust olid otsustanud kohale tulla. Küsimusele, miks ei ole seekord ilutulestikku, vastas Sagur, et on tulnud ka arvamusi, et pärast sellist ilusat hingelist elamust kõmmutatakse sedaviisi hing puruks, kuigi samas teine osa publikust ilutuld just ootaks. “Kui rahvas nõuab, siis järgmine kord võib-olla teeme,” lubas ta.


Publik jäi väga rahule

Ulje Teevet, kes suvel elab Kõljalas, talvel Kuressaares: Minule meeldis kontsert väga. Olen kolmandat korda Jassit kuulamas. Väga meeldis laul “Öölaps”. Ilusamat laulu neil kahepeale pole, kui see.

Tõnu Juul, suvesaarlane: Väga head muljed. Kindlasti jäi meelde “Öölaps”. Ma mäletan seda, kui nad kunagi aastaid tagasi Ammende villas seda Pärnu linna juubelil esimest korda koos Eesti Raadio ja Televisiooni tütarlastekooriga esitasid. See oli fantastiline elamus ja oli ka nüüd.

Malle Välisson Pöide vallast: Väga tore oli. Varem olen ka käinud. Koht meeldib, juba sellepärast. Ilus suvi, ilus õhtu ja ilusad laulud. Kõik olid kenad lood, võimsad hääled.

Ave Tiitma Lihulast Läänemaalt, Saaremaal suvitamas: Väga meeldis. Eriliselt jäi meelde viimane lugu “Öölaps”, mida ka korrati. Esmakordselt oleme siin Kaalis. Ilm oleks võinud soojem olla, aga muidu on väga vahva. Tulime Saaremaale just kontserdile.

Print Friendly, PDF & Email