Saare politseinikud võistlustel viiendad

Kuressaare politseijaoskonna korrakaitsjad Rein Rand ja Erki Välinurm tulid neljapäeval ja reedel Paikuse politseikoolis toimunud XIII kutsemeisterlikkuse võistlustel viiendale kohale, teenides kokku 125 punkti. Võistlustel osales 24 kaheliikmelist meeskonda.

“Keerulist ei olnudki midagi, lihtsalt täna (eile – toim) oli ebaõnne päev,” ütles võistlustel esmakordselt osalenud konstaabel Erki Välinurm.

Nimelt olid saarlased neljapäeva õhtul oma tulemusega teisel kohal, kuid reedel tabas neid ebaõnn laskmises. Välinurme sõnul olid võistlused sellele vaatamata igati väärt kogemus.

Nelli Pello politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroost ütles, et saarlased olid nii tihedas konkurentsis väga tublid. “Esimese päeva lõpus olid saarlased suisa esikolmikus, kuid teisel päeval olid teised meeskonnad spordis ja laskmises pisut osavamad,” rääkis ta. Esikoha võitja kogus 140 punkti, teise koha omanik 138 ja kolmas 132 punkti.

Kahte võistluspäeva mahtusid õigusaktide tundmise kontroll, vigursõit autoga, taktikaline ülesanne, dokumentide kontroll, kirjalik ülesanne ennetusteemal, virtuaalne rallisõit, laskmine ja sportlik takistusrada.

Eestlastele pakkusid konkurentsi Leedu, Läti ja Soome politseinikud, kellest kaks viimast jõudsid ka esikümnesse. Väliskülalisi võitsid omakorda abipolitseinikud, kes saavutasid seitsmenda koha. Eesti parimateks politseinikeks kuulutati teist aastat järjest Jõgeva korrakaitsjad Alar Sadam ja Raul Pärnasalu.

Print Friendly, PDF & Email