Saare kultuuritöötajad sõitsid suvekooli austerlastena

SAAREMAA AUSTERLASED: Loosi tahtel pidid Saare maakonna kultuurijuhid austerlasi mängima. Pildil Taritu rahvamaja juhataja Aili Salong ja Aste klubi juhataja Triino Lest.  Foto: Kai Kannistu

SAAREMAA AUSTERLASED: Loosi tahtel pidid Saare maakonna kultuurijuhid austerlasi mängima. Pildil Taritu rahvamaja juhataja Aili Salong ja Aste klubi juhataja Triino Lest. Foto: Kai Kannistu

12.–14. augustini kestis Viljandi maakonnas Karksi vallas Kopra talus Eesti rahvamajade ühingu VIII suvekool, kus käis ka Saare maakonna 15 kultuurijuhti.

“Päevad olid sisukad,” ütles Taritu rahvamaja juhataja Aili Salong, kes on ka Saaremaa esindaja Eesti rahvamajade ühingus.

Salong rääkis, et lisaks väga mitmekülgsele koolitusele (etikett, videoturundus, loovmäng, lava- ja ürituse kujundus, Mulgi muster) toimusid käsitöö töötoad, koosolekud, mõttetalgud ning kohtuti kultuuriministriga.

Korraldajad olid kokku pannud väga huvitava ja mitmekülgse kultuuriprogrammi ning saadi aimu, mida kõike Viljandimaa rahvamajades tehakse. Salongi sõnul oli ka meeleolukaid ja arendavaid kohtumisi kolleegidega üle Eesti.

“Kindlasti pöördusid kõik osalejad koduteele rõõmsana, kaasas nii mõnigi uus idee,” tähendas ta.

Värske Aste klubi juhataja, suvekoolis esmakordselt osalenud Triino Lest ütles, et tema sai erakordse elamuse.

“Minu arvates oli tegemist maailma kõige ägedama seltskonnaga,” kiitis Lest. Ta lisas, et need inimesed, kellele suvekool korraldati, teavad ju ise, mida see korraldamine tähendab, ja talle tundus, et see andis kõikidele neile, kes olid seekord osalejate rollis, hoopis teise tunde. “Sa tead, kui palju see kõik vaeva nõuab, ja järelikult tuleb täiega nautida.”

Viiendat korda suvekoolis osalenud Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste märkis, et suvekool on võimalus aja mahavõtmiseks. See on lõbus ja meelelahutuslik üritus, kus ei puudu ka töine pool. “Saame omavahel rääkida ja kogemusi vahetada ning üle Eesti kolleege kohata,” sõnas Viljaste.

Seekord korraldas suvekooli Viljandimaa ja tänavune teema oli multikultuurne Eesti. Saare maakonna kultuuritöötajad etendasid loosi tahtel austerlasi. Teemakohane etteaste tuli eelnevalt kodus ette valmistada ja kaasa võtta ka vastava maa rahvustoite, mis ise valmistatud.

Print Friendly, PDF & Email