Maasilinn vajab käsipuid (4)

Orissaare vallavolikogu istungil rääkis volikogu liige Ene Kööts suvistest ettevõtmistest Maasilinnal ja rõhutas, et linnamäele tuleks kindlasti paigaldada käsipuud.

“Ma saan aru, et eelarve on pingeline, kuid järgmist eelarvet koostades tuleks siiski leida raha, investeerimaks inimeste turvalisusse,” ütles Ene Kööts, kelle sõnul käib Maasilinnal suvel väga palju inimesi. Nimelt külastas juulikuus Maasilinna iga päev keskeltläbi 150 inimest, mis ei ole mitte väike arv.

“Kui me leiaksime raha käsipuude paigaldamiseks, siis oleks meil võimalus müüa ka 1-euroseid pileteid, et saaksime hiljem sinna veel investeerida,” arutas Ene Kööts. Kunagi olevat Maasilinnal asunud ka annetuskast.

Orissaare vallavanem Vello Runthal arvas samuti, et kuidagi tuleks nii organiseerida, et Maasilinna külastaja saaks näiteks annetada või siis hakkaks külastajatele lausa pileteid müüma.

Ta lisas, et juba praegu hoolitseb vald Maasilinna heakorra eest seda koristades ja muru niites. “Kuid muidugi on vaja panna see koht elama ja end paremini müüma,” märkis Vello Runthal. “Maasilinn on näinud väga erinevaid aegu, küll sõdasid, küll rahuaega, ent tahaks loota, et Maasilinn, võrreldes tänase olukorraga, lööb veel rohkem õitsele.” Vallavolikogu liige Elo Lember avaldas tänu Margus Sinimetsale, kes tegi Maasilinna propageerimisel suure töö, korraldades näidislahingu, mida tuli vaatama tuhat inimest.

Print Friendly, PDF & Email